Eli Hagen (64) ler av at Norges rikeste mann, Johan H. Andresen, oppfordret henne til å sørge for at Carl I. Hagen «fikk seg litt» før Lambda-beslutningen onsdag, skriver VG.

Kvelden før onsdagens bystyremøte i Oslo, sendte konsernsjef og milliardær Johan H. Andresen ut følgende melding på nettsamfunnet Twitter:

«Logger av #Lambda-feeden, men du, Eli, hva med å la Carl få seg noe i kveld, så kanskje han er på godt humør i morgen?»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andresen er en ivrig bruker av Twitter, og har markert seg som en stor tilhenger av å bygge det nye Munch-museet i Bjørvika.

- Tar det som en fleip
Ifølge avisen tar Eli Hagen meldingen med godt humør:

- Det er lov å prøve alle midler for å påvirke. Jeg tar dette som en fleip fra Johan Andresens side.

Hun forteller også at hun egentlig ikke er så sterk motstander av et nytt Munch-museum i Bjørvika, men at det er «Lambda-bygget som er stygt».

Andresen på sin side, avviser at han siktet til sex da han ba Eli Hagen sørge for at mannen «fikk seg litt», og sier til avisen at det var nok søvn han mente Carl I. Hagen burde få.

Skrinla Lambda
Fram til nå er 110 millioner kroner blitt brukt på Lambda-prosjektet. Men onsdag besluttet bystyret i Oslo å skrinlegge det hele.

Det var en allianse av SV, Ap, Frp, Rødt og Miljøpartiet som sørget for å felle det planlagte Munch-museet i Bjørvika.

Samtidig går bystyret inn for en utredning av to andre alternativer - Tøyen og Nasjonalgalleriet.

Svindyrt for skattebetalerne
- Slik saken nå står, er det ikke politisk flertall for noen plassering. Dermed må Munch-museet ta frem igjen nødvendige planer om vedlikehold for 400 millioner kroner for å hindre at verdensarven ikke ødelegges. Regningen har sikkert økt siden den kalkylen ble laget, og den kommer på toppen av de over 100 millioner kronene som er brukt på Lambda-prosjektet (som altså er vedtatt to ganger tidligere i Oslo bystyre før Carl I. Hagen ombestemte seg), skriver Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum i en kommentar.

- Carl I. Hagen er bekymret for kostnadene. For å sette den bekymringen i en sammenheng, så handler det altså om bygget som skal romme en kunstarv verdt 60-70 milliarder kroner. Hva Munch-museet vil koste på Tøyen eller Tullinløkka, aner verken Carl I. Hagen eller resten av flertallet i Oslo bystyre, skriver Stavrum.

Kommentar: Politiske Munch-ranere

Les også: Det blir ikke nytt Munch-museum i Bjørvika