RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva med en bestefarsklokke eller et persisk teppe?

Tollvesenet auksjonerer blant annet ut flere persiske tepper og en bestefarsklokke.
Tollvesenet auksjonerer blant annet ut flere persiske tepper og en bestefarsklokke. (TOLLVESENET)
Sist oppdatert:
- Det er stor interesse for tollauksjonene, sier Jan Erik Hærum.

Tre ganger i året holder Tollvesenet auksjon på ulike gjenstander de har beslaglagt. Det kan enkelte år være fire auksjoner, men dette avhenger av varelageret.

Pengene går til statskassen, men budgiverne kan sitte igjen med gevinsten i form av ulike bruksgjenstander og nips til en god penge.

Bestefarsklokke
- Det mest spesielle er nok en bestefarsklokke, i hvertfall i forhold til hva som er normalt. Det som går igjen er bildekk, bilmotorer og byggevarer, men også ulike typer hvitevarer. Man kan gjøre et kupp på disse varene, men ikke alt selges like billig. Det er jo markedet og budgiverne som bestemmer, sier seniorrådgiver Jan Erik Hærum i Tollvesenet region øst til Nettavisen.

Det som nå ligger høyest i pris er teppene og et verktøyskap med diverse håndverktøy. En sykkel ligger også ganske høyt i pris.

- Vi hadde en auksjon tidligere i år og her ble det solgt for cirka 380.000 kroner, og da var det 27 utrop. Her hadde vi cirka 180.000 besøkende med 2743 bud. Det tyder på at det er ganske godt besøkt og det er stor interesse for tollauksjonene, sier Hærum.

Fredag klokken 16
Hvis man ønsker ytterligere informasjon om enkelte varer under auksjonen finnes det kontaktinformasjon til Tollvesenet på QXL- siden hvor auksjonen foregår.

Denne ukens auksjon varer fram til fredag klokken 16.

Tollvesenet opplyste ved den forrige auksjonen i mars at de ønsker å nå et bredere publikum. I 2010 arrangerte de tre auksjoner.

- I snitt i fjor fikk vi inn 350.000 kroner per auksjon. Denne summen varierer fra gang til gang alt ettersom hvor mange varer vi får inn, sa Hærum til Nettavisen da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere