*Nettavisen* Nyheter.

Hva med vepsekjeks til kaffen?

En ny kokebok er dedikert til retter der insekter er hovedingrediensen.

02.10.08 22:19

(SIDE2:) Det nærmer seg jul, men akkurat denne kokeboken blir kanskje ikke å finne under så veldig mange norske juletrær.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

På 256 sider kan du i kokeboka «Tanoshii Konchu Ryori» eller «Gode insektoppskrifter», lære deg en mengde spiselige retter der hovedingrediensen er insekter. Maten er inspirert av retter fra hele verden.

Sunt og redder verden
Forfatteren, den japanske kokken Shoichi Uchiyama, hevder at «insekts-cuisine» ikke bare er sunt, men at det også kan hjelpe med å avskaffe sult i verden.

Boken inneholder retter som frityrstekte kakerlakker, pizza med edderkoppsmak, maurpasta og vannskorpion-kanapeer.

Uchiyama ga ut boken etter at han forsket seg fram til oppskriftene sammen med en gjeng insekts-spisende entusiaster. Boken inkluderer tusenbens-sushi, kneler-tempura, bakte biller, gresshoppecurry, maur-og vepseomelett og paprika fylt med silkeormrisotto.

Se bildene
(artikkelen fortsetter nedenfor)

969

Til dessert er det mengder av tørkede insekter i kaker og kjeks.

Uchiyama sier at insekter er perfekt menneskemat og påpeker at over 1400 typer insekter blir allerede spist av mennesker i 90 land, blant annet i Afrika, Latin Amerika og Asia.

- Alle sier at insekter smaker godt, selv hvis de are smaker det én gang, sier han.

Favoritten er vepselarver
Den japanske kokkens favorittrett er forvellede gule vepselarver.

- Larvene burde være veldig ferske. De beste er de som du drar rett fra reiret, mens de fortsatt er i live og beveger seg, sier han.

- De smaker søtt og kremete. Skikkelig godt, påstår han og forteller at han håper vi en gang vil finne insekter i hyllene på supermarkedet.

- Det er ingen klare grenser mellom det vi kan spise og det vi ikke kan spise, fordi mennesker er altetende og på toppen av næringskjeden.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag