Det blir offentlig kaos av at prinsesse Märtha Louise har forelska seg i en såkalt sjaman. Egentlig burde vi ikke la oss overraske. Når han snakker om at han i en alder av 27 «døde», og så bestemte seg for å «huske» sitt liv på jorda da han skulle vende tilbake, så … Vel. Har ikke Märtha Louise for mange år siden sagt at hun har kontakt med det hinsidige? Å snakke med engler – er ikke det klin kokos?

Alle former for religion er i bunn og grunn overtro. Det er ikke mer merkelig å snakke med engler enn å tro på jomfrufødsel, oppstandelse og himmelfart. Men jeg lar dette ligge i denne omgang, nettopp fordi jeg respekterer de (over)troendes syn på saken.

Jeg vil til saken: Kongehuset! Monarkiet!

Og det er da jeg stiller kontrollspørsmålet, det som er lurt å stille i alle sammenhenger her i livet: Hva om det var omvendt? I denne aktuelle situasjonen. Hva om prinsesse Märtha Louise hadde lagt ut på en kirketurné, kanskje sammen med Helga Haugland Byfuglien som er preses i Den norske kirke? For å tale om den hvor viktig det er å verne om den kristne kulturarven. Og - som Byfuglien helt sikkert ville sagt: Tar man vekk den tvers gjennom utrolige beretningen om oppstandelsen – ja, da tar man vekk selve grunnlaget for kristendommen. Frelsen.

Vi veit alle hva som ville skje. Prinsessen ville blitt omfavna av «hele det norske folk».

Men skal det være så enkelt?

I mine øyne har vi et meget fornuftig kongehus. Thank God for Sonja og Harald. Det samme sier jeg gjerne om Mette-Marit og Haakon Magnus. De fire fremste i vårt kongehus utfører sin jobb med glans, og gjør og sier bare fornuftige ting. Men der ligger også problemet.

Hva om de hadde begynt å mene noe helt annet? Kronprinsparet reiser verden rundt for å redde klimaet. Hva om de hadde inntatt et helt annet standpunkt, og ment - som Carl I. Hagen og store deler av det nest største regjeringspartiet i Norge - at menneskeskapte klimaendringer er noe stort tøv?

Hva om de hadde besøkt Rinkeby i Sverige, kanskje i hæla på Sylvi Listhaug, og uttalt at troen på et flerkulturelt samfunn er et mareritt? At vår oppgave er å stenge grensene? «Bygg murer, ikke bruer!»

Det ville selvfølgelig blitt opprør i den norske offentligheten. Og da er vi ved mitt poeng: Så lenge vi holder oss til det antikvariske monarkiet, må de som er født inn i det lære seg å holde kjeft. Det er greit at Sonja er dedikert kunstentusiast, men hun skal altså ikke mene noe om klima eller migrasjon eller enkjønnede ekteskap. Alt som har med politikk å gjøre ligger utafor hennes domene.

Ville vi ikke da stå igjen med et kongehus uten stemmer? Jo – og det er mitt poeng. Legg det ned så fort som mulig. Før vi veit ordet av det, får vi et medlem i kongehuset som støtter Den nordiska motstandsbevegelsen. Det ville virkelig gitt «Alt for Norge» en helt ny dimensjon!

Jeg oppfatter som sagt Haakon Magnus som en svært fornuftig person. Derfor burde han ta dette initiativet: «Hit, men ikke lenger. Med min (korte) periode som regent, erklæres det norske monarki for avviklet.»