Gå til sidens hovedinnhold

Hva skal barnet hete?

Du kan bestemme navn på denne historiske krabaten.

For første gang i historien ble en dvergkaiman født på Akvariet. Nå kan du være med å bestemme hva han eller hun skal hete.

Reptilsjef Remi Sørstø Andersen var en glad mann da BA møter han «dagen derpå».

– Det er første gang vi har klart å få til en krokodillefødsel på Akvariet, og for meg er dette kjempestort. Jeg vet at alle på Akvariet synes dette er gøy, men det er litt ekstra spesielt for meg, sier Sørstø Andersen som har passet på den lille siden eggene ble lagt 2. juni.

- Verdens største ting
Det var søndag kveld at Sørstø Andersen oppdaget at den lille dvergkaimanen endelig hadde funnet veien ut av skallet. Med noen venner og sin sønn på besøk fant de en nyklekket krokodillebaby i den hjemmelagede rugekassen.

– For meg er dette verdens største ting. Det føles som om jeg har blitt far til nummer to, sier Sørstø Andersen og ler.

Sørstø Andersen forteller at han ikke vet hvilket kjønn krokodillen er ennå fordi den er så liten. Den er likevel klar for livet og biter så fort man nærmer seg med en finger.

– Det er så tøft at den er på hugget fra den blir født. Så fort noe nærmer seg hodet dens så biter den til, forteller han.

Navnekonkurranse
Foreløpig blir krokodillen i kassen sin til den blir litt større. Sørstø Andersen sier at den trenger ro og å spise ordentlig mat før den kan stilles ut for Akvariets besøkende.

Nå kan du være med å bestemme navnet på den historiske tilveksten til Akvariet i Bergen.

Send inn ditt forslag på hva den lille krokodillen skal hete til konkurranse@ba.no.

Send inn både gutte- og et jentenavn siden vi ennå ikke vet hvilket kjønn dvergkaimanen er.

Flere artikler fra Bergensavisen kan du lese her.

Kommentarer til denne saken