Gå til sidens hovedinnhold

Hva skjedde denne natten?

Politimannen som er siktet for falsk forklaring ble filmet av et overvåkingskamera sammen med den avdøde bamblekvinnen etter at han sa de to hadde skilt lag.

(Telemarksavisa) Politimannen som er siktet for falsk forklaring etter et dødsfall utenfor Brevik i Telemark 3. august, vedgår at han har forklart seg uriktig.

Det sier mannens forsvarer, advokat Arne Lie til NRK. Den siktede politimannen har også forklart at han så kvinnen ta sitt eget liv. Mannen sitter onsdag i politiavhør.

– Mannen er siktet for falsk forklaring. Han er pågrepet fordi vi mener han bevisst har forklart seg uriktig på flere punkter som er vesentlige for etterforskningen. Siktede er ikke mistenkt for drap på kvinnen, sa Dalhaug til NTB tirsdag.

Politiet i Vestfold ber personer som har befunnet seg i området ved Breviksbrua 3. august mellom klokken 03.00 og 05.00 om å ta kontakt.

Det betyr at det er i dette tidsrommet og i dette området de mener noe kan ha skjedd.

Det ble kastet nytt lys over dødsfallet etter at det kom inn ny informasjon til politiet i slutten av forrige uke.

Etter hva TA kjenner til dreier det seg blant annet om bilde av de to fra et overvåkingskamera montert på bamblesiden av Breviksbrua.

Hull i forklaring
Politiadvokat Lise Dalhaug vil ikke utdype den konkrete informasjonen de har fått, men sier det er snakk om flere opplysninger.

Dette har altså ført til at politimannen har endret status fra vitne til siktet for falsk forklaring. Samtidig er det iverksatt etterforsking for å finne ut om kvinnen kan ha blitt utsatt for noe kriminelt.

Etter hva TA erfarer stemmer ikke observasjonen fra overvåkningkameraet av de to på det aktuelle stedet og tidspunktet overens med hva politimannen tidligere har forklart.

Da 33-åringen ble funnet ved Sandøya lørdag formiddag skal politimannen ha vært den som identifiserte kvinnen.

Det er så langt ikke kjent om politiet vil framstille mannen for varetektsfengsling.

Telemark politidistrikt opplyste tirsdag at mannen inntil videre er suspendert fra sin stilling

(Saken fortsetter under bildet)

På fest sammen
Politimannen hadde vært på fest sammen med kvinnen og flere andre fredag kveld. I et intervju i PD i forrige uke opplyste avdødes bror at kvinnen sist ble sett på Ekstrand i 04-05- tiden.

– Der hadde hun gått en tur sammen med en annen, og de hadde skilt lag. Fem timer senere ble hun funnet i vannet utenfor Sandøya. Dødsfallet er så mystisk, uttalte han til avisen.

Politiadvokat Lise Dalhaug sier politimannens forklaring ikke samsvarer med de fakta politiet har dokumentert.

– Vi mener han bevisst har forklart seg uriktig på viktige punkter som vitne, utdyper Dalhaug. Mannen ble i går formiddag pågrepet av politiet i Vestfold, og sitter nå i varetekt i Tønsberg. Det er av habilitetsgrunner at saken og den videre etterforskingen nå er overført fra Telemark til Vestfold.

Venter på rapport
Telemark politidistrikt var tidlig ute med å melde at det ikke var mistanke om noe kriminelt ved dødsfallet

Den 33 år gamle kvinnen ble funnet av turgåere på Sandøya i 10-tiden lørdag formiddag 3. august. Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men den foreløpige obduksjonsrapporten viser ifølge NRK at dødsårsaken kan skyldes skader forenlig med fall fra stor høyde.

TA vet at påkledningen hennes da hun ble funnet var av en slik art at det ble diskutert om det kunne være snakk om en sedelighetsforbrytelse, men dette skal ha blitt lagt fort bort.

Dalhaug vil ikke kommentere opplysningene eller si hvilken tilstand avdøde var i da hun ble funnet. Hun understreker samtidig at det vil ta en god stund før den endelig obduksjonsrapporten foreligger.

Spesialenheten for politisaker er orientert om saken, men dette er ikke en sak for dem. Bakgrunnen en er at mannen ikke var i tjeneste på det aktuelle tidspunktet man antar kvinnen døde.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021