(Spillmagasinet): Tirsdag 24. juni mellom 17.00 og 23.00 norsk tid ble Playstation Network (PSN) tatt ned for planlagt vedlikehold. Hva skjedde med Playstation 3? Svært lite, om vi skal tro nederlandske PS3-Sense.nl.

Ifølge nettsiden ble PSN tatt ned på grunn av oppdateringer i koden til det kommende nettsamfunnet «Home». Angivelig trakk «Home» for mye båndbredde og PSN måtte endres for å takle flere brukere i betatestingen av tjenesten.

I forkant av nedetiden gikk imidlertid spekulasjonene høyt. Det heteste - og mest usannsynlige - ryktet var naturligvis at nedetiden skyltdes oppdateringen av programvaren i PS3 til versjon 2.40.

Les også:
- Google klar for PSP
- Denne er et strømsluk
- Playstation 3 + YouTube = sant

XMB og trofeer

Denne oppdateringen skal blant annet gi den mye etterspurte muligheten til å aktivere menyen XMB mens et spill er i gang samt et system med trofeer lignende achievements på Xbox 360.

Samtidig som PSN tas ned for vedlikehold dukker det opp informasjon, tilsynelatende fra en ansatt i Sony, om den kommende oppdateringen.

Ifølge brukeren Knight613 på forumet GAMEFAQ skulle versjon 2.4 vært lansert allerede den 18. juni, men ble utsatt da utviklerne fant et problem med XMB. Ny lansering skal være planlagt rundt begynnelsen av juli. Knight613 hevder han vet hva han prater om ved å publisere dette bildet.

Brukeren skriver også at spillere antagelig ikke får full tilgang til XMB, men kun til et begrenset utvalg av funksjoner.

- Det blir ikke full XMB-tilgang. Du kan for det meste spille musikk og sende meldinger. Den eneste andre som fungerte i den nåværende versjonen var muligheten til å legge til en bluetooth-enhet. Alle andre funksjoner ba deg om å avslutte spillet før du kunne gjøre noe annet, skriver brukeren i et innlegg.

Global rangering av spillere?

Nettsiden ScrawlFX.com har også publisert bilder som skal være fra programvaren 2.40 hvor funksjonaliteten med trofeer blir belyst.

Ifølge et tips vil hver trofé være verdt et visst antall poeng og det vil være et begrenset antall trofeer per spill. Nettsiden publiserer også et bilde av et spillkort og skriver at for å avansere til høyere nivåer må spillere samle visst antall poeng. Om det er hold i disse påstandene utvider Sony med andre ord poengsystemet på Xbox Live med et eget rangeringssystem.

Det skal bli mulig å sammenlikne trofeer med andre spillere. Trofeer vil dessuten bli knyttet til nettsamfunnet «Home», men det er uklart på hvilken måte.

Les flere spillsaker på våre spillsider.