Gå til sidens hovedinnhold

- Hva skjer'a Baracka

Oslo står på hodet. Oslo-ordfører Fabian Stang gir deg sine stalltips for hvordan du kan se Obama.

- Hva skjer'a Baracka, sier en sprudlende ordfører Fabian Stang kort tid før besøket til Barack Obama. Oslos ordfører gleder seg både til Obamas ankomst og avreise.

De siste arbeidene foran rådhuset gjøres nå. Arbeidene som har pågått foran rådhuset er gjort såpass ferdig at det ser bra ut (det har vært en byggeplass de siste månedene).

I tillegg settes det opp gjerder over alt langs rutene der Obama skal ferdes.

- Det er rimelig god aktivitet her. Bare fra vinduet mitt kan jeg nå se 30 - 40 mennesker som setter opp gjerder og jobber med sikkerheten og tilretteleggingen for publikum.

Tips
- Min oppgave er å sørge for at huset funger, og at vi leverer det vi skal. Samtidig er jeg opptatt av å tilrettelegge for publikum. Jeg synes politiet har vært veldig imøtekommende slik at publikum skal få komme så nær som mulig, sier Oslos ordfører.

- Hva er tipsene dine til de som ønsker å se den amerikanske presidenten?

- Ankom byen til fots (ikke bil, men kollektivt). Se om det er ledig plass langs ulike ruter, og oppfør deg fornuftig i forhold til anvisningene. Jeg vil tro Eidsvolls plass, Fridtjof Nansen og Universitetsplassen er steder der man bør kunne se noe. I tillegg har vi satt opp en storskjerm på Kontraskjæret, sier Stang.

(Se kartet nedenfor i denne artikkelen)

I kartet under kan du se hva som skjer når. Artikkelen fortsetter under.

HTML EMBED

Vis Obama i Oslo i et større kart

- Gleder du deg?

- Jeg gleder meg til han kommer, og jeg gleder meg til at han reiser igjen. Det skal bli godt å komme tilbake til normalen også.

Tar det piano
Selv ser Stang fram til å ha en litt tilbakelent rolle i forhold til besøket. Nobelkomiteen står for selve mottakelsen, og det er han glad for.

- Jeg skal bare være med på prisutdelingen og middagen, sier Stang.

- Men får du hilse på Obama da?

- Ja, jeg tror det, men jeg har et veldig avslappet forhold til det der, sier ordføreren og legger til.

- Dette besøket er veldig spennende, og fredsprisen er veldig viktig, men ikke la oss bli hysteriske. Vi har mange flotte mennesker rundt oss i hverdagen også som vi kanskje burde fokusere på. Ikke la oss glemme hverandre selv i disse Obama-dager.

Nedenfor kan du se hvilke sentrumsgater som blir stengt når. I mange av gatene vil det være mulig å gå (og se) til fots.

HTML EMBED

Vis Obama veier i et større kart
Reklame

Siste sjanse: 11 superkupp du gjør på Cyber Monday