*Nettavisen* Nyheter.

Hva skjer her?

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Uventet modell dukket opp på catwalken - og klinte til med MGP-Didrik.

16.02.11 12:35

OSLO KONGRESSENTER (SIDE2): I kveld ble Oslo Fashion Week åpnet på Oslo Kongressenter.

- Hot Couture!
En strålende opplagt Christine Koht, iført livlige kreasjoner entret catwalken. Hun stjal naturligvis all oppmerksomhet.

- Vi tar mote på blodig alvor. Hot Couture. Mer applaus!, skrek hun og sprutet glitrende konfetti på publikum

- Jeg vil gå ned catwalken og alle skal se på meg, sa Koht. Og slik ble det.

Iført en knallrosa kjole med volanger, og heftig sminke danset hun nedover catwalken.

Da hun entret catwalken for andre gang, fant hun det for godt å kline til med Didrik Solli-Tangen, til alles forbauselse.

Men Didrik tok det med godt humør, og fikk seg en god latter.

Neon
Showet startet med en musikalsk opptreden fra fremadstormende Lucy Swann i samarbeid med «Crashed Fashion Party». Iført neonfargede kreasjoner åpnet de sammen sesongens Oslo Fashion Week.

Klærne var som hentet ut av en Austin Powers-film. Psycadelisk, fargerik og med glitrende paljetter.

På første rad kunne man finne alt fra MGP-Didrik til Moods of Norway-Simen.

Ull og brystvorter
«The Cool Project» ble også lansert i kveld: En designkonkurranse som ønsker å forene tradisjonell husflid og couture. Et samarbeid mellom OFW og Heimen.

Det ble vist alt fra ultrafeminine kjoler, til oversized gensere med utskjæringer. Samtlige av ullplaggene var paret med åletrange lycra-effekter, som hansker, skjørt eller strømpebukser.

For å gjøre kolleksjonen ekstra edgy gikk modellene uten BH, så det var flere brystvorter som fikk luftet seg denne kvelden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

4083

Gjennom «Cool Project» inviteres både profesjonelle designere og amatører til å vise sitt designforslag. Deltakerne blir vurdert av en profesjonell jury og vinnerne får anledning til å vise fram unike prototyper av deres design på Heimen.

- Vi skal friske opp det etnisk norske. Vi trenger en ny driv inn i fremtiden, sa Kjersti Hamre, daglig leder i Heimen, om designkonkurransen.

Klassisk fra Haaning & Htoon
Etter at komiker Christine Koht hadde vist publikum hvordan man spriter opp en catwalk, viste sesongens debutanter, Haaning & Htoon, høstkolleksjonen sin.

Designduoen, som består av Marianne Groos Haaning og Min Htoon, har på forhånd fått mye skryt for deres debutkolleksjon - og er vinnerne av årets Nåløyet.

Stilen var klassisk og marineinspirert. Med enkle linjer og snitt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Det ble vist feminine kåper og jakker, lange aftenkjoler og dressbukser. Alt i alt en klassisk kolleksjon, med en moderne tvist.

4084

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag