RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva skjer i NextGenTel-emisjonen?

Sist oppdatert:
NextGenTel og adm. direktør Olav Stokke sitter i møter om resultatet av selskapets planlagte emisjon, etter at tegningen gikk ut i går. Ledelsen ønsker ikke å kommentere utfallet
Bredbåndselskapet NextGenTel er i ferd med å gjennomføre den første IT-noteringen på Oslo Børs på lang, lang tid. Ikke siden 12. juni 2002 har et nytt IT-selskap blitt introdusert på Børsen, noe som er halvannet år siden. Den gang var det Birdstep som ble notert.

Nå er spørsmålet hvordan emisjonen i forkanten av børsnotering har gått. Tegningsperioden for emisjonen gikk ut i går ettermiddag klokken 17, men ennå har selskapet ikke sendt ut resultatet fra emisjonen.

Glen Rødland hos tilrettelegger First Securities sier til iMarkedet at han ikke ønsker å kommentere noe rundt emisjonsresultatet nå. Hos NextGentel er det heller ikke noe informasjon å få.

- Jeg vil ikke kommentere dette. Vi kommer tilbake med mer informasjon så raskt ting er avklart, sier markedsdirektør Morten Ågnes til iMarkedet.

Tirsdag har det vært avholdt et styremøte i NextGenTel. Her vil styret avgjøre om de er fornøyd med emisjonsresultatet.

Styret ved Oslo Børs har allerede besluttet å ta aksjene i NextGenTel Holding opp til notering på SMB-listen ved Oslo Børs. Børsen forutsetter imidlertid at selskapet tilføres minimum 115 millioner kroner gjennom den planlagte emisjonen, og at det oppnås tilstrekkelig spredning av aksjene.

Børsdirektøren har fullmakt til å fastsette første noteringsdag, som vil finne sted senest innen 19. desember 2003.

Emisjonsplanene til NextGenTel var i utgangspunktet å hente inn mellom 112 til 220 millioner kroner. Kursen skal fastsettes i bokbygging, men indikert intervall er 25 til 40 kroner pr. aksje. Dette verdsetter selskapet til mellom 500 og 800 millioner før emisjonen. I tillegg til emisjonen var det planlage et nedsalg fra innsidere og muligens Rieber-familien på 750.000 til 1.150.000 aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere