(Spillmagasinet): Lørdag 28. juni inviterer «WoW»-skaperne den vestlige verdens spillpresse til kalas i Paris. Foruten «Starcraft II» og «WoW: Wrath of the Lich King» kan de rundt 8000 påmeldte til Blizzards World Wide Invitational glede seg til avsløringen av et splitter nytt spill.

En mystisk nettside og kraftige hint fra Blizzard har ført til heftig spekulasjoner. Mens en del tror avsløringen vil dreier seg om det allerede annonserte «Wrath of the Lich King» holder de fleste en knapp på «Diablo 3».

Både «Diablo» og «Diablo 2» regnes for å være blant de beste rollespillene som er utgitt. Da «Diablo 2» ble lansert i 2000 solgte det mer enn en million eksemplarer de to første ukene i salg og har fremdeles status som det raskest selgende rollespillet til pc gjennom tidene.

MER FRA SPILLMAGASINET.NO:

- Hele PS3-oppdateringen avslørt?
- Slik blir Laras nye eventyr
- Finn de beste spillene

- Dere vil bli begeistret

Visepresident Rob Pardo i Blizzard holdt en tale under Game Developers Conference tirsdag da en publikummer ville vite om de kom til å annonsere et nytt spill i løpet av helgen, skriver Eurogamer.

- Så dere vil at jeg skal annonsere spillet før vi annonserer det? Ikke ta det som en fornærmelse, men jeg tror det er rundt 300 mennesker her og jeg ville blitt revet i stykker av 8000 [på Blizzard-arrangementet] hvis jeg førannonserte det, svarte Pardo.

- Men det kommer til å bli virkelig spennende. Jeg tror alle her kommer til å bli virkelig begeistret over annonseringen, sa han.

Med tanke på at det er åtte år siden sist «Diablo» var aktuelt kan kommentaren «jeg tror alle her kommer til å bli virkelig begeistret» tolkes dit hen at det er personer med litt spillhistorie under beltet som kan glede seg mest. Sjefen snakker også om «spillet», mens «Wrath of the Lich King» strengt tatt er en utvidelse til et allerede eksisterende spill.

Mystisk isbilde

Det har lenge vært kjent at Blizzard jobber med et tredje spill ved siden av «Starcraft» og «World of Warcraft». Spekulasjonene fikk for alvor fart på seg da det ble oppdaget et mystisk bilde på utviklerens hjemmeside.


Diverse forum og nettsider mener å kunne tyde runene i bildet. Den første som dukket opp var Frostmourne-runen fra «Wrath of the Lich King». Den andre skal stamme fra «Diablo 2», mens den tredje er tolket til symbolet for Protoss-stammen Alkilae. Den fjerde runen er mer uklar. Den minner imidlertid om et solsystem.

Da bildet først dukket opp viste det et helt dekke av is, men dagen etterpå var det en sprekk i isen. Den kjente spillbloggen Kotaku.com har undersøkt bildet nøye og oppdaget to skjulte runer lik Hels og Shaels runer fra «Diablo 2». Nettsiden DiabloFans.com skriver imidlertid at den første runen «Wrath of the Lich King».

Det tredje bildet avslørte nok en rune, og denne gangen ser det ut som symbolet for rasen protoss i strategispillet «Starcraft».

Torsdag har bildet åpnet seg opp enda mer, og det som ser ut som to øyne lyser ut av sprekken. Begge de to foregående coverne til «Diablo»-spillene viser djevelske ansikter med lysende øyne. En ny runer er også på plass.

Den siste runen kan se ut som solsystem, og det nye bildet viser ganske tydelig at vi ikke ser inn i en sprekk, men ut av den - mot stjernene.

Øh... Et «Lost»-spill?

Igjen er bloggen Kotaku på banen og har tittet i kildekoden til nettsiden.

Samtidig med hovedbildet på hjemmesiden, skjuler det seg hemmelige bilder i kildekoden. Det fjerde bildet har dukket opp i css-koden knyttet til nummeret 16. De tre foregående bildene hadde også nummer og tallrekken blir 4, 15, 23, 16. Tilhengerne av «Lost»-serien vil kjenne igjen denne rekken. Sammen med 8 og 42 dukker tallene opp på lotterikuponger, pilleesker etc., skriver nettsiden.

De hemmelige bildene utgjør et puslespill som på ingen måte ser ut til å komme fra «Lost». Du kan se de fire bitene puslet samme i bildet under:

Ivrige brukere på nettsiden DiabloII.net har også gravd litt på egen hånd og funnet en personlig nettside til kunstneren Peter Lee. Lee er knyttet til Blizzard og nettsiden hans inneholdt et tomt bildegalleri med tittelen «Hydra» (nå fjernet), skriver Eurogamer.

«Hydra» er kjent som kodenavnet for Blizzards tredje spill, men Lees nettside peker verken i den ene eller andre retningen. Torsdag skriver DiabloII.net at troverdige kilder i spillindustrien forsikrer at det er «Diablo 3» som blir annonsert.

«World of Warcraft», «Diablo 3» eller et «Lost»-spill? Eller driver Blizzard ap med det fanatisk letende nettsamfunnet? Om kort tid vil vi vite.

Les flere spillsaker på våre spillsider.