Hva slags forhold har disse to?

BARE GODE NABOER?: Forholdet mellom forbundsleder Sigve Bolstad og advokat Geir Lippestad blir temaet mellom PFs kontrollnemnd og Sigve Bolstad 5. - 6. mars.

BARE GODE NABOER?: Forholdet mellom forbundsleder Sigve Bolstad og advokat Geir Lippestad blir temaet mellom PFs kontrollnemnd og Sigve Bolstad 5. - 6. mars. Foto: Gorm Kallestad/Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Kontrollnemnd ønsker å vite hva slags forhold forbundsleder Sigve Bolstad har til advokat Geir Lippestad.

06.03.14 15:02

Kontrollnemnden i Politiets Fellesforbund (PF) har bedt om et møte med forbundsleder Sigve Bolstad for å snakke om PFs engasjement av advokat Geir Lippestad og hans firma Lippestad AS, skriver Politiforum.

I januar fikk Lippestad AS kontrakt som PFs «husadvokat». Geir Lippestads advokathus skal stå til rådighet hvis PF-medlemmer trenger bistand.

Foredrag og sommergave
Tildelingen av kontrakten var den siste i rekken av knytninger mellom Geir Lippestad og Sigve Bolstad som gjør at kontrollnemnden nå vil vite om Bolstad er uhildet i sitt forhold til Lippestad.

I januar 2013, mens Bolstad vikarierte for daværende leder Arne Johannessen, ble Lippestad engasjert som foredragsholder under en PF-samling.

Sommeren 2013, etter at Bolstad var valgt som PF-leder, fikk de ansatte Geir Lippestads bok «Det vi kan stå for» i sommergave.

- Rokker ikke ved min habilitet
Bolstad avviser at han ikke er habil i sitt forhold til Lippestad.

− Vi var naboer for inntil 7-8 år siden. I dag bor vi på Nordstrand begge to, med våre familier, og vi har barn på samme alder. Det gjør at vi sier hei til hverandre når vi møtes. Men vi har ikke sosial omgang eller felles omgangsvenner. Dermed mener jeg det ikke er noe som rokker ved min habilitet ved denne avtalen, sier PF-lederen til Politiforum.

Om kontrakten med Lippestad AS sier Bolstad:

− På bakgrunn av hvordan Geir Lippestad traff vårt behov, ble ideen om å bruke Lippestad sådd. Vi gjorde en prosess inne på forbundskontoret, og forbundsstyret ble involvert. Det er foranledningen til at vi nå på administrativt nivå har inngått avtale med Lippestad AS som involverer avtale om foredragsvirksomhet, kommunikasjon og juridisk bistand til våre medlemmer. I det ligger ingen kritikk av de øvrige tilbyderne som leverer juridiske tjenester til PF. Og fremdeles kan våre medlemmer velge hvem de vil når de søker juridisk bistand av PF, sier Bolstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.