*Nettavisen* Nyheter.

Hva tenner damer på?

Foto: (Scanpix)

Den mannlige lysten er ærlig og enkel. Responsen vi gir når vi ser en søt, ung dame, er utviklet i millioner av år og komplett umulig å kutte ut. Men hva tenner damer på? Si din mening her.

14.11.03 13:03

Damer er mer kompliserte – men ny forskning har forsøkt å forklare den.

Hva er det kvinner synes er attraktivt hos menn? Leser du en vanlig undersøkelse, ser du at det som virkelig tenner kvinner er god sans for humor, selvtillit, omtanke for andre, bla bla bla.

Med andre ord trenger du bare å være en snill gutt, og damene vil flokke seg rundt deg.

Det er naturligvis bare tull. Det vet alle.

Så det du bør gjøre er å glemme hva damene sier – men følge med på hva de gjør i stedet. Disse to tingene er ofte vidt forskjellige. Dette skyldes at kvinner er spesialister på å lure seg selv – og de er like flinke til å lyve til seg selv om sin egen oppførsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Cash is king
En ting som stadig vekk gjentas i undersøkelser er at kvinner vil ha menn med masse penger.

Studier blant college-studenter viser at når jenter blir vist bilder av menn i "høy-status uniformer" (dress, slips, dyre klokker etc) og " lav-status uniformer", vil de velge mennene i dress og slips uansett hvordan de ser ut.

I følge disse studiene er tiltrekning for kvinner like enkelt som for menn – fargen på tusenlappene er alltid kledelig.

De samme studiene viser at collegegutter er overbevist om at de vil få mer sex hvis de antyder at de har en høyere status enn det de egentlig har.

Det beste sjekketrikset er å kjøre dyr bil, skryte av tidligere bragder og legge fokus på hvor mye penger de har – eventuelt hvor mye de kommer til å tjene i fremtiden.

Jentene satser på make-up, smykker, hårfrisyrer og klær som fremhevet deres kvinnelige former.

Evolusjon
Psykologer som har spesialisert seg på evolusjon, som Dr. David Buss, tror grunnlaget for dagens mønster blant menn ble lagt så langt tilbake som i steinalderen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Buss har nettopp utført en undersøkelse som involverte 10.000 mennesker i 37 land over hele verden. Han fant ut at menn konsekvent verdsetter fysisk tiltrekking og ungdom i deres potensielle partnere, mens kvinner verdsetter ambisjon, status og finansielle resurser.

I evolusjonære termer: Menn jakter på seksuelt tiltrekkende damer som har ser friske ut og dermed kan bære fram deres barn. Kvinner på sin side jakter på menn som har resurser nok til å ta vare på deres barn.

Betyr dette at kvinner er genetisk programmert til kun å satse på menn som har mye penger og ressurser, og til å forkaste menn som har mindre penger?

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Illustrasjon

Er det sånn at den eneste bulen i buksa de vil ha er den som lommeboka gir?

Sex for fornøyelsens skyld
Doktor Tim Birkhead fra University of Sheffield er ikke helt enig.

Han har skrevet den banebrytende boken :"Promiscuity: An Evolutionary History of Sperm Competition”. Den bygger på ett bredt spekter av forskning i dyreriket.

Han fant ut at kvinnelig promiskuitet – altså kvinner som har sex med flere partnere – ofte ikke er styrt av ressurser eller status.

Faktisk er dette mer regelen enn unntaket.

Kvinner i de fleste raser, fra fluer til pingviner, har rutinemessig sex med flere forskjellige partnere. Dette stemmer spesielt godt blant høyerestående pattedyr som sjimpanser og bavianer – som har en DNA profil som matcher 99 % med menneskets DNA.

Ifølge Jane Goodall (”The Chimpanzees of Gombe”), kan en hunn-sjimpanse parre seg med så mange som 50 forskjellige hann-sjimpanser i løpet av en dag.

Ikke nok med det, hun vil også aktivt finne lav-status sjimpanser fra andre flokker for å få mer sex.

Bavianer – som oppfører seg mer likt mennesker enn sjimpanser – er dyrerikets swingers. De har til og med gruppesex og sex (også lesbisk sex) kun for fornøyelsen.

Betydningen av denne forskningen for dagens kvinner er enorme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Seksuell makt
Ifølge Birkhead er altså kvinner av vår egen art genetisk programmert til å være promiskuøse. Dersom Birkhead har rett i at vi har en felles evolusjonær oppførsel med sjimpanser og bavianer, betyr dette at kvinner skulle være tiltrukket av menn uansett status.

Det betyr altså at kvinner også tenker med vaginaen. At de bruker den enorme seksuelle makten de har til å få det de vil ha fra menn.

Menn på sin side synes at dette er helt greit.

Mannssjåvinist?
Nå som vi har har likestilling, kvinner som tjener like mye penger som menn og hevder at de ikke trenger noen menn til å forsørge dem, er det kanskje på tide at kvinner begynner å bli litt mer ærlige?

Kanskje det er også på tide at kvinner begynner å finne seg menn uavhengig av status – slik som naturen åpenbart har ment at det skal være?

Kanskje det er på tide at kvinner innrømmer at de bare har sex for sexens skyld?

Kjære menn, dere har to valg: Enten å fortsette med å være finansiell slave og ofre manndommen på alteret til ære for kvinnene, eller dere reise dere og kreve deres rett - si nei til kvinnelig utnytting.

Nå har du lest saken, men hva mener du om saken? Er det riktig eller er artikkelforfatteren en mannssjåvinist? Si din mening i diskusjonsforumet under.

Siste saker på Mozon:
Ingen vil ha gjerrige menn
Er det ekte kjærlighet?
Jakten på orgasmen
Når den ikke vil opp
Matrix kan skade hørselen
Bevegelse gir kvinner bedre søvn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.