RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva venter henne nå?

Foto: Red Huber (Ap)
Sist oppdatert:
Casey Anthony slapp ut av fengselet i natt, etter å ha blitt frikjent for mordet på datteren (2). Men amerikanerne har ikke tilgitt henne.

At Casey Anthony ble frikjent kom som et sjokk for mange.

Risikerte dødsstraff
Etter tre år i fengsel og en rettssak som fikk massiv oppmerksomhet står 25-åringen nærmest på bar bakke. Likevel skal hun sannsynligvis slippes ut i løpet av søndagen.

Caseys nesten tre år gamle datter Caylee døde 16. juni 2008, men ble ikke offisielt meldt savnet før en måned senere. Det skulle ta ytterligere fire måneder å finne liket, som var dumpet i et skogholt nær Anthony-familiens hus.

Casey hadde løyet om hvor datteren befant seg, til venner, familie og til slutt politi. Hun ble siktet for drap, barnemishandling og vanskjøtsel og mange trodde påtalemyndigheten hadde en sikker sak.

Hadde hun blitt dømt skyldig risikerte hun dødsstraff med giftsprøyte.

Sjokkerte over frikjennelsen
Men bevismaterialet sviktet og ingen kunne bevise at Casey hadde drept datteren. Hun vitnet aldri selv i saken, men la frem en forklaring om at Caylee hadde druknet i familiens svømmebasseng. Casey skal ha fått panikk og gjemte derfor liket i samarbeid med faren George.

Advokaten Jose Baez sa i sin åpning at George hadde misbrukt Casey seksuelt fra hun var 8 år gammel, og at hun derfor var lært opp til å leve på en løgn. George nektet for dette og dommeren sa at juryen ikke skulle vurdere incestbeskyldningene da det ikek fantes bevis.

I over 40 dager pågikk saken i en rettssal i Orlando. Saken fikk så mye oppmerksomhet at folk samlet seg utenfor og kjempet for å få billetter til lokalene.

Juryens vurdering og dommerens avgjørelse kom som et sjokk på mange. Hun fikk frafalt tiltalene om mord og barnemishandling, men ble dømt for å ha løyet til etterforskerne. Fordi hun allerede hadde sonet tre år slippes hun ut av fengselet denne helgen. Hva som venter henne er usikkert.

- Kan ikke være blant folk
Facebook-gruppen «I hate Casey Anthony» har for eksempel over 40 000 medlemmer. Her er det skrevet en rekke aggressive meldinger om at hun «fortjener å dø» og «hører hjemme i helvete».

- Hvis advokatene hennes gjør jobben sin forklarer de henne at hatet mot henne er enormt. Hun kan ikke vandre rundt blant folk lengre, sier Sonny Hostin til CNN.

Til og med kvinner som ligner på Casey er utsatt. Sammy Blackwell fra Oklahoma ble påkjørt av en kvinne som trodde hun var Casey.
- Hun sa at jeg skulle drepe babyer og at hun ville stoppe meg før det skjedde igjen, forteller Blackwell. Kvinnen kjørte inn i bilen hennes to ganger, til den veltet.

En teori er derfor at Casey Anthony kommer til å skifte navn og flytte langt avsted.

Foreldrene har foreløpig ikke uttalt seg om sitt forhold til datteren. Hun bodde hos dem før datterens død, men det er lite sannsynlig at hun flytter inn dit nå.

I rettssaken anklaget hun både faren og broren for seksuelt misbruk, og moren for å ha festet stigen til svømmebassenget slik at datteren klatret opp i det.

- Kan tjene millioner
Det er likevel grenser for hvor store forandringer hun kan gjøre. Hun er saksøkt av to andre parter og må sannsynligvis stille i retten igjen i løpet av høsten. En kvinne saksøker Casey for å ha svertet navnet hennes. Casey hevdet at datteren var hos barnepiken når hun egentlig var død.

Hun kan også måtte betale tilbake utgifter frivillige betalte da de lette etter Caylee i 2008.

En annen teori er at hun vil forsøke å tjene penger. Fox News mener hun kan få til lukurative bokkontrakter.

Skulle hun skrive en avslørende bok om sine opplevelser vil hun kunne få minst 5 millioner kroner, mener de.

Selv har hun ytret ønske om å barn igjen. I et brev hun skrev til medfangen Robyn Adams i 2009 skrev hun blant annet at hun drømte om å adoptere, og foreslo at de skulle forsøke å bli gravide samtidig, ifølge ABC News.

I brevene skriver hun blant annet at hun drømmer om å starte et eget firma, men spesifiserer ikke hva slags type. Hun ytrer også et ønske om å gi penger til veldedighet, og nevner spesielt kreftforskning som et mulig formål.

Nå er hun fri
I natt norsk tid ble hun sluppet ut av fengselet, eskortert ut av to politimenn. Hun ble kjørt vekk av sin advokat Jose Baez, ifølge AP.

Det er avkreftet at hun skal bo med foreldrene, eller i Puerto Rico slik ryktene skulle ha det til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere