*Nettavisen* Nyheter.

Hva ville du kjøpt?

Foto: (Faksimile V Magazine)

Magasin sjekker om folk velger tynn eller formfull modell.

22.01.10 07:40

(SIDE2): Det virker som debatten vedrørende modeller og deres kropper aldri tar slutt. Publikum skriker etter mer naturlige modeller, mens motebransjen ikke har vært spesielt villige til å møte kravene.

Men nå tar motemagasinet V et endelig folket på alvor, og tar nå et oppgjør vedrørende debatten om modeller og kroppsstørrelse.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Magasinet, som i lengre tid har proklamert at de vil fokuserer på formfulle modeller, skapte debatt da de gikk ut med et bilde av en formfull modell tidligere denne måneden. Det var den norske motefotografen Sølve Sundsbø som hadde tatt bildet, og dette samt en rekke andre fotografier ble denne uken publisert i den siste utgaven av magasinet.

Side2s kvinnepanel: Hva er idealet for en kvinnekropp?

To forskjellige forsider
Men det er ikke bare disse bildene som skaper debatt. Nå har magasinet bestemt seg for å finne ut hva folk egentlig vil ha, og selger det seneste nummeret av magasinet i to ulike utgaver. Magasinet kommer nemlig med to ulike forsider – ett med skuespiller Dakota Fanning (15) på front, og ett med skuespiller Gabourey Sidibe (26).

Fanning fikk sitt gjennombrudd i filmen «I Am Sam» i 2001, men har også spilt i en rekke andre suksessfulle filmer. Sidibe hadde sin debut i filmen «Precious» i 2009. Begge jentene er fra USA.

Se bildekarusell med de to jentene nederst i saken!

Klikk på bildet for å forstørre.

Allerede utsolgt
Spørsmålet er nå hvilket magasinet vil selge mest? Mye tyder på at Sidibe har tatt ledelsen da magasinet med henne på front er solgt ut på magasinet hjemmeside. Men man kan også kjøpe magasinene i butikk, og man vet derfor ikke hvilket som er det mestselgende magasinet enda.

Vogue vil også ha former
Trenden med formfulle og mer naturlige modeller har vært i vinden lenge. I desember meldte det populære motemagasinet Vogue at de nå ville inspirere resten av motebransjen, og satser på flere formfulle modeller i størrelse 38.

Les hele saken her:Vogue vil ha større modeller

Trend mot det naturlige
I Australia skapte tidligere Miss Universe, Jennifer Hawkins (26), debatt da hun stilte opp helt naken og uretusjert på forsiden av australske «Marie Claire». Årsaken var at den australske modellen skal oppfordre andre til å ha positive holdninger til egen kropp. Problemet var at Hawkins så svært bra ut på det uretusjerte bildet, og man var redd for at bildet ville ha motsatt effekt.

Les hele saken her: – Denne kroppen har åpenbare feil

2769

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag