*Nettavisen* Nyheter.

Hvalrosser hopper uvitende i døden på grunn av klimaendringer

En ny dokumentar viser de grusomme konsekvensene klimaforandringene har for dyrene.

08.04.19 22:12

Nylig ble dokumentaren «Our Planet» sluppet på Netflix. Med den kjente programlederen David Attenborough på laget, tar dokumentaren for seg naturen og miljøet, og hvordan dyrene lever. I tillegg tar den også for seg hvordan klimaendringene påvirker miljøet.

Et av de dyrene som blir hardt rammet av klimaforandringene er hvalrossen. Endringene i klimaet gjør at havisen trekker seg tilbake, noe som fører til at hvalrossen blir nødt til å trekke opp på land, det skriver WWF.

Se den grusomme videoen øverst i saken.

Hopper i døden

Når de store dyrene trekker opp på land, går de også opp i høyder de tidligere ikke er vant til. I et klipp fra dokumentaren ser man flere hvalrosser som prøver å komme seg ned fra de høye klippene, uvitende om hvor langt det er ned.

- Alt de vet, er at de må bli med de andre hvalrossene og å finne mat, sier David Attenborough i dokumentaren.

Klikk på bildet for å forstørre.

BIDRAR: David Attenborough er forteller i den nye dokumentaren.  Foto: David Parry (Pa Photos)

Synet til en hvalross er nemlig dårlig på land, men de kan føle artsfrendene sine, selv om de holder til lenger ned i skrenten.

- Når de blir sultne må de dra tilbake til havet. I deres desperasjon for å gjøre det, faller hundrevis ned fra høyder de aldri skulle ha kommet seg opp til, sier Attenborough videre.

I dokumentaren ser man flere hvalrosser som faller ned den store høyden, og de som ikke dør momentant av fallet, dør sakte av skadene de pådrar seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

DØDE: Flere skadede og døde hvalrosser ligger på bakken etter å ha falt eller hoppet ned fra høye skrenter. Foto: Skjermdump/Netflix

Flere reagerer

Klippet har vakt stor oppsikt på sosiale medier, og flere brukere på Twitter skriver blant annet at de begynte å gråte av å se scenen.

«Begynte å gråte av å se Our Planet, den hvalross-scenen er det mest opprivende jeg noensinne har sett i en dokumentar», skriver en bruker på Twitter.

«Det å se hvalrosser hoppe i døden fra en klippe, er trolig den mest overbevisende og forferdeligste klimaendringen jeg har sett på TV», skriver en annen bruker.

«Den hvalross-scenen knuser meg helt. Vi tvinger dyr til å hoppe i døden fordi de prøver å spise. Jeg hater verden», skriver en person på Twitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag