Nylig ble dokumentaren «Our Planet» sluppet på Netflix. Med den kjente programlederen David Attenborough på laget, tar dokumentaren for seg naturen og miljøet, og hvordan dyrene lever. I tillegg tar den også for seg hvordan klimaendringene påvirker miljøet.

Et av de dyrene som blir hardt rammet av klimaforandringene er hvalrossen. Endringene i klimaet gjør at havisen trekker seg tilbake, noe som fører til at hvalrossen blir nødt til å trekke opp på land, det skriver WWF.

Se den grusomme videoen øverst i saken.

Hopper i døden

Når de store dyrene trekker opp på land, går de også opp i høyder de tidligere ikke er vant til. I et klipp fra dokumentaren ser man flere hvalrosser som prøver å komme seg ned fra de høye klippene, uvitende om hvor langt det er ned.

- Alt de vet, er at de må bli med de andre hvalrossene og å finne mat, sier David Attenborough i dokumentaren.

Synet til en hvalross er nemlig dårlig på land, men de kan føle artsfrendene sine, selv om de holder til lenger ned i skrenten.

- Når de blir sultne må de dra tilbake til havet. I deres desperasjon for å gjøre det, faller hundrevis ned fra høyder de aldri skulle ha kommet seg opp til, sier Attenborough videre.

I dokumentaren ser man flere hvalrosser som faller ned den store høyden, og de som ikke dør momentant av fallet, dør sakte av skadene de pådrar seg.

Flere reagerer

Klippet har vakt stor oppsikt på sosiale medier, og flere brukere på Twitter skriver blant annet at de begynte å gråte av å se scenen.

«Begynte å gråte av å se Our Planet, den hvalross-scenen er det mest opprivende jeg noensinne har sett i en dokumentar», skriver en bruker på Twitter.

«Det å se hvalrosser hoppe i døden fra en klippe, er trolig den mest overbevisende og forferdeligste klimaendringen jeg har sett på TV», skriver en annen bruker.

«Den hvalross-scenen knuser meg helt. Vi tvinger dyr til å hoppe i døden fordi de prøver å spise. Jeg hater verden», skriver en person på Twitter.