Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er denne mystiske dama?

Spekuleres på at det er en gift elskerinne, kona eller søsteren til Kim Jong-un.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som er i slutten av 20-årene, ble i forrige uke avbildet sammen med en ung, vakker nordkoreansk kvinne. Dette har skapt spekulasjoner rundt Kims kjærlighetsliv.

Spekulasjonene har gått ut på at kvinnen er enten kona, søsteren eller elskerinnen til den unge diktatoren.

Det er ingen tvil om at kvinnen har høy status i Nord-Korea, ettersom hun er avbildet ved siden av Kim Jong-un.

Var på konsert
TV-bilder som ble vist på det statsstyrte fjernsynet i Nord-Korea, viste at hun satt ved siden av Kim under en konsert forrige fredag.

Kims avdøde far, Kim Jong-il, fikk syv barn med fire forskjellige kvinner. Fire av barna er døtre. Én av døtrene er Kim Yo Chong som ble født på slutten av 1980-tallet, ifølge sørkoreanske medier. Det spekuleres på at kvinnen på bildet kan være henne.

Men den sørkoreanske avisen Joong Ang, som siterer etterretningskilder, hevder imidlertid at kvinnen er Hyon Song Wol, som er en tidligere sangerinne i det populære bandet Pochonbo Elektroniske Ensemble.

- Kjent sangerinne
I tillegg skriver avisen at hun er elskerinnen til den mektige nordkoreanske lederen. Hyon Song Wol var tidligere en stor sangstjerne i Nord-Korea med en rekke slagere som «Framtiden er vakker», «Plystrende ungkar» og «Glitrende hestelignende dame».

En avhopper, som var en tidligere musiker i Nord-Korea, hevder at Kim hadde et forhold til kvinnen, men at faren Kim Jong-il nektet ham å treffe kvinnen.

- Hyon Song Wol, som kom fra Pyongyangs universitet for dans og musikk, var en av de mest kjente kvinnelige sangerne fra Pochonbo Elektroniske Ensemble. Men i 2006 sluttet hun plutselig å jobbe og forsvant, sier avhopperen Kim Yeon Ju til Daily NK.

- Gjorde det slutt
Kim skal angivelig ha falt for sangerinnen etter at han kom tilbake fra kostskole i Sveits for ti år siden.

- Song Wol hadde et forhold til en annen mann på den tiden, men Kim Jong-un overbeviste henne og de begynte å treffe hverandre. Kim Jong-un avsluttet forholdet som følge av farens strenge ordre før han ble uteksaminert fra Kim il Sungs militæruniversitet, sier avhopperen.

- Gift med en offiser
Ifølge nyhetsmeldingen er Hyon gift med en offiser i den nordkoreanske livvaktgarden, som er livvakter for Kim-familien. Kvinnen og Kim skal angivelig ha begynt å treffe hverandre igjen etter farens død i desember i fjor.

Han skal ha tatt henne med på en rekke tilsetninger, deriblant på seremonien for sin avdøde far.

- Var høygravid
De to ble også sett sammen på en tilsetning i mars måned. Da skal kvinnen ha vært høygravid. Det er dog ukjent om faren til barnet er ektemannen eller Kim, ifølge sørkoreanske nyhetsmeldinger.

Andre rykter går ut på at Kim allerede er gift med kvinnen, og at de to har en datter sammen.

Kilder: Daily NK, The Times, The Wall Street Journal.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene