Hvem er Jacob?

Fredag får du vite hvem Jacob er. Foreløpig er det ingen andre enn reklamebyrået Kroma, VG Nett og annonsøren som vet hvem han er.

20.06.08 11:05

Fredag fortalte fem personer om sin oppfatning av Jacob i VG.nos toppannonse. Denne bruken av lyd og bilde representerer en ny måte å lage nettannonser på.

Det var portretter av fem personer som snakket om Jacob ettersom du førte museknappen over dem. En mente han trengte en mamma, en mente Jacob var skikkelig bortkastet tid, en mente han var en topp kompis. Det likner en reality TV-serie.

- Ja.... He-he-he... Vi snakker om en mann som heter Jacob. Spørsmålet er om det er noen som vet hvem Jacob er, sier John Berland, daglig leder i Kroma. Han nekter å fortelle mer. Det er en del av kampanjen. Det kommer flere reklamer over samme lest, kun på VG.no, inntil "hemmeligheten" blir avslørt den 12. september.

På toppen av VG Nett vil det i løpet av uken komme flere annonser med ukjent annonsør.

Kroma er et ungt firma, det stiftet på slutten av 2000. Firmaet har spesialisert seg på bruk av nye virkemidler på nettet med bruk av video. Teknologien de bruker har de utviklet selv. Reklamen er laget fra "scratch".

- Det er en ny måte å bruke video på. Vi har samarbeidet med VG i å utvikle denne typen videoannonse. Det er våre øyne det nettstedet i Norge som driver utviklingen av nettannonser og er ledende på det, sier Berland.

Kroma har tidligere laget en annen bemerkelsesverdig reklame på nett da Åsne Seierstad leste høyt fra boken sin. I dag holder Kroma til på Ljan i Oslo og består av tre personer. Man kan ikke beskylde byrået for å tjene mye penger ennå. I fjor hadde Kroma et driftsresultat på 245.000 kroner, og et resultat før skatt på minus 44.000.

- Vi har sett økende etterspørsel i markedet etter de tingene vi gjør. Vi var tidlig ute. Utviklingen av bredbånd vil skje parallelt med økende etterspørsel for oss, mener Berland om den saken. Kombinasjonen av telefonmodem og video er ikke særlig heldig.

Hvem er Jacob?

- Det er et veldig godt spørsmål. Jeg tror at Jacob fort kan bli en landeplage, eller et veldig kjent navn, mener Berland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.