*Nettavisen* Nyheter.

Hvem er lykkeligst i verden her?

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg var rask med å legge ut en lenke på Twitter tirsdag. Den viser at nordmenn er verdens mest lykkelige folk.

The Legatum Prosperity Index tar for seg 142 land, det vil si 96 prosent av verdens befolkning. Hvert land blir analysert og rangert ut fra flere ulike faktorer, som helse, sikkerhet, personlig frihet, muligheter, utdanning, økonomi og styresett.

De som er mest lykkelige kommer fra land som nyter godt av stabile politiske institusjoner, et sterkt sivilsamfunn med ytringsfrihet, gode muligheter til utdanning og helsevesen, personlig frihet og trygghet.

Bruttonasjonalproduktet er også en faktor som teller med, men målet med studien er å forsøke og se forbi slike enkle målestokker.

Studien viser altså at Norge topper lista, fulgt av Danmark og Sverige. Finland kommer på sjuende plass. Luxembourg kan skryte av å være den sunneste nasjonen, mens Island er den tryggeste. Sveits kan vise til at de har verdens beste økonomi og styresett.

Men hva er det som gjør nordmenn så lykkelige? For det første særdeles god økonomi og høy levestandard. 95 prosent sier dessuten de er forhøyd med friheten til å velge sin vei i livet, og så mange som 74 prosent mener man kan stole på andre mennesker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.