*Nettavisen* Nyheter.

Hvem er på Vogues forside?

HISTORISK: Michelle Obama er den andre førstedamen som pryder motebiblen Vogues forside. Foto: Annie Leibovitz (Faksimile Vogue)

Førstedamen skinner på forsiden av verdens viktigste motemagasin.

11.02.09 16:07

(SIDE2): Det er over ti år siden en presidentfrue ble portrettert og avbildet på forsiden av Vogue. Neste måneds utgave av det amerikanske versjonen av magasinet har et langt intervju med Michelle Obama, samt den nye presidentfruen poserende i en vakker fuksiafarget kjole fra designer Jason Wu på forsiden.

Andre gang
Det er nær sagt historisk for det over hundre og tjue år gamle motebladet - i 1998 var det Hillary Clinton som fikk førstesiden, men verken før eller etterpå har en presidentfrue stilt opp. Før Michelle selvsagt.

Det er stjernefotograf Annie Leibovitz som har knipset de avslappede bildene av Michelle mens hun bodde på Hay-Adams Hotel før ektemannen Barack ble innsatt som president for drøye tre uker siden.

Fire sider
I det lange intervjuet forteller Michelle om det å skulle venne seg til livet i Det hvite hus og planene sine i rollen som førstedame. Og det aller viktigste for henne - morsollen.

- Jeg skal forsøke å følge jentene mine til skolen hver morgen, så sant jeg har mulighet til det, sier Michelle i intervjuet.

Michelles mamma har flyttet inn og blir omtalt som førstebestemoren. Hun skal passe på barnebarna og hjelpe dem med lekser og slike ting - sånn at det alltid er et familiemedlem rundt de unge jentene.

Stilikon
Døtrene Sasha (8) og Malia (10) er allerede blitt de mest populære småjentene i USA og på lik linje med moren kopieres deres klesstil og langt på vei også hobbyer blir kopiert av ivrige småbarnsforeldre på vegne av sine døtre landet over. Og fenomenet rundt førstedamens garderoben blir selvsagt også nevnt i intervjuet. Alle, fra stjerner til den vanlige kvinnen lar seg inspirere av Michelle - hun blir beskrevet som den nye Jackie Kennedy.

Les også:Kopierer Michelle Obama

Vogues famøse redaktør Anna Wintour skriver innledningsvis i magasinet at ingen hadde regnet med at Barack Obamas slagord om forandring også skulle inkludere Michelle Baracks garderobe og dens betydning for kvinner verden over.

- Det er inspirerende å se en førstedame som er så elegant og sikker i sin egen stil, sier Wintour ifølge People.

Les hele intervjuet og se bilder på Vogue.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.