RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er penest?

Sist oppdatert:
En studie mener de som er i slekt er mest enige om skjønnhet. Stem her.

(SIDE2): Syns du virkelig hun er pen? Smaken er som baken og det er ikke alltid man er enig om hva et vakkert ytre er. Godt er vel egentlig det.

Familie mest enig
En undersøkelse har nå slått fast at folk i nære relasjoner har størst sannsynlighet for å være enige om hvilke ansikter som er de vakreste og mest tiltrekkende.

Kanskje skulle man tro at hvilke preferanser man har er avhengig av sosiale relasjoner, men den nye studien forteller noe annet. Det melder forskning.no .

Stem på hvem du syns er vakrest av skuespillerne over til høyre og sjekk hvor mange stemmer din favoritt får. Kanskje er det ikke så mange som er enig med deg.

Det var noe enighet blant personene som ikke kjente hverandre, men ektefeller, nære slektninger og venner hadde i langt større grad samme oppfatninger om hva som er et vakkert ansikt.

Studien til Russel og kollega Matthew Bronstad fra Schepens Eye Research Institute, er nylig publisert i tidsskriftet Perception.

- Fordi folk som er nære omgås og ser mange av de samme personene, er den visuelle «dietten» deres ganske lik, skrev forsker Bronstad i sin konklusjon.

Rangerte 74 ansikter
I studien ble 113 personer bedt om å rangere 74 ansikter på en skala fra en til syv, fra svært attraktiv til veldig lite attraktiv. Blant deltakerne var ektepar, søskenpar og nære vennepar, men også folk som aldri hadde sett hverandre før. De hadde alle noenlunde samme bakgrunn sog var alle hvite nordamerikanere. Personene de vurderte ansiktene til, var også hvite, men alle var unge.

Parene gjennomførte testen hver for seg.

- Mens det finnes noen universelle standarder for skjønnhet, viser denne studien at det er mer sannsynlig at folk som kjenner hverandre godt deler oppfatningene og standardene for hva de synes er attraktivt, sa Russell i en pressemelding.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere