*Nettavisen* Nyheter.

Hvem er slett ingen globetrotter?

Bli med i dagens påskequiz og vinn en 42-tommers flatskjerm eller eksklusiv kaffemaskin. Klikk og bevis at du er Norges beste amatørdetektiv.

I samarbeid med nettbutikken Deal arrangerer TV 2 Nettavisen årets store påskekonkurranse. Hver dag legger vi ut en ny påskekrim hvor en oppgave må løses. Alt fra å finne morderen til å løse små og store problemer. Svarene sendes inn til oss (du kan svare på alle konkurransene når du måtte ønske fram til og med 31. mars), og ved riktig svar kvalifiserer du deg til finalen. Svarer du riktig flere dager, har du større sjanser i finalen ved at du får bonuspoeng for hvert riktige svar du har sendt inn.

TIPS: Skriv ut konkurransen og ta den med på fjellet, hytta eller på kafe...

Premiene:

Klikk på bildet for å forstørre.

Hovedpremien er en QPVision42 HD-TV. En høyoppløselig HDTV som i Lyd og Bilde fikk følgende omtale «Det er ikke ofte vi blir imponert, men det må vi si at vi har blitt av denne skjermen fra QPVision.» Her kan du lese mer om premien . Verdien av premien er 28.000 kroner. Hovedpremien deles ut i finalen.

Du kan også vinne følgende premier:

Klikk på bildet for å forstørre.

Kamerabag som er vanntett. Perfekt for deg som vil ha med kameraet på tur eller ut i dårlig vær. Verdien på premien er 3500 kroner. Denne premien deles ut blant alle som har riktige svar i innledende runder, og vinneren er den som har best begrunnelse for riktig svar. Les mer om premien her

Klikk på bildet for å forstørre.

Du kan også vinne en avansert kaffemaskin fra Krups. Denne maskinen har 15 bars pumpetrykk og koster egentlig 2000 kroner. Les mer om premien her. Kaffemaskinen deles ut blant alle som er med i innledende runder - til den som har beste begrunnelse for hvorfor man trenger en kaffemaskin i tillegg til riktig svar.

Og skulle ikke det være nok har vi også to flatskjermer til din datamaskin som deles ut i finalen. Du kan vinne de to 17 tommers flatskjermene ved å få andre og tredjeplass i finalen, og husk at alle som svarer riktig, er kvalifisert til finaleomgangen. Du trenger ikke å være med hver dag, men vil tjene på å svare riktig på alle konkurransene. Her kan du lese mer om flatskjermene du kan vinne

Konkurranse 8: Hvem er slett ingen globetrotter?

Tre personer er samlet på en pub og snakker om byer de har besøkt i verden. Problemet er at en av de som er tilstede slett ikke har besøkt byen han snakker om. Hvem av de tre er ingen globetrotter?

Person 1: Jeg har flere ganger vært i San Francisco. Det er litt av en by. Det hele ble grunnlagt på gullrushet, og det er derfor det amerikanske fotball-laget fra byen kalles 49ers - nemlig fra 1849 da man fant gull i byen. Byen har også nesten brent helt ned i en stor brann, og det er samtidig veldig interessant å se originalen av Tenkeren i byen.

Person 2: For min del er det ingen tvil om at byen er London. Alt fra The Tower til Big Ben er like magiske hver gang jeg besøker byen. Det er også mange muligheter for å se fotball i byen, lag som Chelsea, Arsenal, Tottenham, Crystal Palace spiller alle der. Du kan også se en enorm botanisk hage inne i byen samt det store Buckingham Palace.

Person 3: Jeg er en stor fan av verdensbyen New York, hvor den amerikanske presidenten bor. Alt fra storpolitikk til verdens beste shoppinggater finner du der. Det er også magisk å ta turen ut til Frihetsgudinnen eller kjøre en omvisning i Bronx. New York har også to store ishockeylag i Rangers og Islanders. En stor, stor by.

Slik svarer du:

Send ditt svar til elin.reitan@tv2.no . Husk å merke konkurransen med riktig emne. Emnet er tittelen på konkurransen du finner over. Skriv alltid med din fulle adresse og ditt telefon-nummer. Du kan svare på alle konkurransene fram til og med 31. mars uansett hvilken dag konkurransen er publisert.

I finalen vil alle som deltok, få spørsmål tilsendt som skal besvares innen en tidsfrist. Alle som har minst ett riktig svar i konkurransen, deltar i finalen. Hvis du deltar og har riktig svar flere dager, får du frikort inn i innledende runder av finalen. Ett riktig svar: 1. runde, To til fem riktige svar: 2. runde, over fem riktige svar: 3. runde. Rundene går til det blir tre personer igjen som kjemper om finalepremien.

Det er gratis å delta i konkurransen.

Du finner alle påskekrimmene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag