RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem er verst?

Sist oppdatert:
Begge har kommet med uttalelser som sjokkerer. Men hvilken karriere er i størst fare?

(SIDE2): Det er spørsmålet Hollywood stiller seg for tiden.

De to skuespillerne har begge vært i hardt mediekjør de siste årene, mye på grunn av uttalelser de har kommet med i forbindelse med sensitive temaer.

Mel Gibson ble arrestert fredag etter fyllekjøring og anti-semitistiske uttalelser. Les saken her.

Ifølge ukebladet US Magazine «leder» likevel Tom Cruise med 52 prosent.

Det finnes ikke!
Tom Cruise er kanskje Scientologi-kirkens mest profilerte medlem. I 2005 kritiserte han Brooke Sheilds, som etter å ha fått en datter gikk inn i en dyp depresjon. Han hevdet at «kjemisk ubalanse» ikke eksisterte, og at dette kunne kureres ved hjelp av terabi. Sheilds mente på sin side at uttalelsene hans var «uansvarlige og farlige».

Han har også hevdet at Scientologi-kirken hjalp ham å overkomme dysleksien. En annen gang sa han at psykologi er «a nazi science», og at metadon egentlig het Adolphine etter Adolf Hitler, noe som senere ble avslørt var en myte.

Mange mener Tom Cruise misbruker sin posisjon.

Hopp, hopp!
En annen ting Cruise vil huskes for, var sofahoppingen som tok plass våren 2005. I et intevju hos Oprah Winfrey ble den tidligere svært private stjernen veldig åpen om sin nyvunne kjærlighet til Katie Holmes. Helt overraskende begynte han å hoppe på sofaen og rundt i studio, og gikk så ned på et kne mens han fortalte hvor forelsket han var.

Hendelsen har blitt parodiert utallige ganger.

Da paret begynte å date ble det antatt at det hele var et PR-stunt. De promoterte den tiden hver sin storfilm, henholdsvis «War of the Worlds» og «Batman Begins». Men selv regissør Steven Speilberg sa at selv om han var frustrert over at det var det eneste media fokuserte på, var kjærligheten ekte.

Paret forlovet seg i Paris etter å ha kjent hverandre i tre måneder, og ikke lenge etter kom nyheten om at Katie var gravid. Cruise ble framstilt som gal i mediene, og ble anklaget for å tvinge henne inn i scientologien. Under intervju sa han, på tull, at han etter fødselen ville ta en bit av morkaken, noe som skapte om mulig enda større blest rundt paret.

Det ble også spekulert om han nektet Katie å skrike under fødselen, som visstnok skulle være i parets hus, men dette viste seg å ikke være sant. Datteren Suri ble født i april 2006, og nå diskuteres det hvorfor ingen ennå har fått sett babyen og om det er noe galt med den.

Kontroversiell
Mel Gibson på sin side, har kommet med mer eller mindre uheldige religiøse uttalelsen. Skuespilleren, og regissøren bak omstridte «Passion of the Christ», har ifølge biografer vært alkoholiker siden tenårene.

I 1992 skapte han blest da han ble anklaget for homofobi. I et intervju kom han med flere fornærmende kommentarer til homofile, som han senere forsvarte. På spørsmål om han selv var homofil sa han:
- Høres jeg ut som en homoseksuell? Snakker jeg som dem? Beveger jeg meg som dem? Jeg tror ikke det.
Men senere holdt han et seminar for homofile filmskapere.

Gibson er også åpen om sin nesten ekstreme katolisisme, og har vært med på å bygge private kapeller han går til hver dag. Han støtter også retten til å ha sitt eget skytevåpen og dødstraff. Selv om hans produksjonsselskap «Icon Productions» opprinnelig skulle støtte Michael Moore's film «Fahrenheit 9/11» (han er veldig imot krigen i Irak), forvant mystisk nok pengene da Gibson ifølge Moore mottok en telefon om at han ikke ville bli invitert til Det Hvite Hus hvis han støttet filmen.

Sist uke ble han også arrestert for fyllekjøring, og skal ha kommet med anti-semitistiske kommentarer som han sere har sagt han ikke mente likevel.

Pest eller kolera?
De to skuespillerne er altså blant de som løfter flest øyebryn i bransjen. Likevel er det verdt å nevne at Tom Cruise nylig ble kåret til Hollywoods mektigste.

Les mer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere