*Nettavisen* Nyheter.

Hvem glemte igjen «Tassen»?

Foto: Henning Gulbrandsen/Oppland Arbeiderblad

Litt over midnatt hentet politiet denne vesle hunden ut fra et låst hundebur utenfor kjøpesenteret. Eieren har fortsatt ikke meldt seg.

08.08.12 21:08

Ingen vet hvor lenge «Tassen» hadde stått innelåst i buret, men siste butikk på CC stenger klokka 21. Politiet har ikke lykkes å finne eieren, skriver Oppland Arbeiderblad.

Burene er satt opp som et tilbud til kundene på kjøpesenteret. Men da det tok til å bjeffe fra buret litt over midnatt, fikk politiet raskt tips om at noe var galt. Et kvarter senere var buret brutt opp. Siden har voffsen vært en populær arrestant ved politihuset. Der har den fått eget bur i garasjen, og får jevnlig lufteturer, mat og drikke fra de uniformerte.

- Vi er forundret over at eieren ikke har meldt seg, sier sa operasjonsleder Pål Andersen ved 16-tiden i dag til oa.no. Han kan bare spekulere i årsaken til at hunden ikke ble hentet i går.

Andersen sier det er et papillon-liknende eksemplar, uten at han vil være for bastant på rasen. Hunden virker selskapssyk, men bjeffer stadig litt i den fremmede situasjonen.

- Noen har nøkkelen
Senterleder ved CC Mart'n, Vibeke Henrikssveen, har ikke opplevd noe liknende. Hun forteller at hundeburene er et tilbud til kundene som blir svært lite brukt. Senest i fjor vurderte hun å si opp avtalen.

- Denne episoden kan få fortgang i fjerning av burene.

Hun synes det er svært underlig at hunden ble låst inne og forlatt.

- Noen går nødvendigvis med nøkkelen til både buret og det uløste mysteriet. En frisk person kan jo ikke ha glemt hunden, når det er gått så lang tid. Men det kan jo være sykdom eller noen former for senilitet hos eieren som kan være årsaken. Hvis ikke må det dreie seg om noen som rett og slett vil bli kvitt den. I så fall er den en forferdelig feil måte å gjøre det på, sier Hensrikssveen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henning Gulbrandsen/Oppland Arbeiderblad

Lite brukt
CC Marten har slike hundebur ved begge hovedinngangene. De leies av Norsk Hundeparkering, som også har ansvar for ettersyn og jevnlig rengjøring. Ved rengjøring finner man i Gjøvik at burene blir lite brukt.

- Slike bur er mye brukt i større byer. Vi tror det kan henge sammen med større bruk av kollektivtransport, sier senterlederen.

Hundeburene er satt opp for at hunder skal slippe å sitte i varme biler. Frode Rogstad i Norsk Hundeparkering har aldri hørt om liknende. Han står for utleie av slike bur i mange byer. På Gjøvik er rengjøringen satt bort til ISS. Servicemedarbeider Heidi Jensen forteller at de rutinemessig rengjør burene på mandager.

Hendelsen vekker stor oppstandelse på Facebook.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.