GREFSEN: Disse bildene er tatt i Morells vei etter helgens festligheter. Ifølge naboer er det ikke noe nytt.

– Det flyter søppel rundt og utenfor skolen, på fortauet, og blir sjelden ryddet opp. Det som av og til ryddes er det som ligger inne på skolens område, men ikke alt det som ligger utover fortauene. I årevis har vi naboer plukket og kastet søppel rundt skolen, sier en nabo til Nordre Aker Budstikke.

Tiltrekker seg rotter

I følge den samme naboen dukker det på kveldstid, som følge av forsøplingen, opp rotter, fugler og andre dyr som forsyner seg og drar søppelet rundt.

– Dette begynner å bli svært plagsomt. Mat, engangsgriller, flasker og glasskår ligger strødd utover. I tillegg bærer de stoler, bord m.m. ut på fortauet som de ikke rydder opp etter seg, sier naboen, som hevder det ikke har lyktes dem å nå frem med klagene til skolen.

Det har heller ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med ledelsen ved Grefsen vgs. mandag.

Håpløst på Sognsvann

Fortvilte lesere har fortalt om russeplager flere steder i bydelen. I Sognsveien har støyplagene vært store nattestid så langt i mai.

– Vi våkner opp til urinstank i oppkjørselen. Russen stopper gjerne for å kjøre «fellesurinering», med bussdørene åpne, og musikken på fullt, sier en beboer i Sognsveien til NAB.

Politiet kan ha mer enn nok å gjøre når 50–60 busser er samlet på Sognsvann, sier politioverbetjent ved Majorstua politistasjon, Dagfinn Kaldal.

En annen leser forteller at det ikke så ut på parkeringsplassen ved Sognsvann torsdag i forrige uke, etter at det også der skal ha vært russefest.

I forrige uke kjørte dessuten russ ned hesteinnhegning og forsøplet i Maridalen
.

LES OGSÅ: dittOslo kåret Årets Russebuss 2011. Se hvem vinneren ble!