(Spillmagasinet): Tusenvis av spill ble pumpet ut på markedet i 2007, som av mange regnes som blant historiens bedre år for spillentusiaster.

Men hvilket selskap står bak de aller beste spillene? Bransjenettsiden Next Generation har gjort jobben med å samle anmeldelser helt fra 2005 og frem til i dag.

Gode, men ikke best

Storaktører som Electronic Arts og Microsoft er begge blant de ti beste spillutviklerne målt etter spillanmeldelser, men kan ikke skryte av palleplass i 2007. Selskapene ligger på henholdsvis 6. og 7. plass etterfulgt av «Grand Theft Auto»-eierne Take Two på 8. plass, Codemaster på 9. plass og Eidos på 10. plass.

Det er oversikten fra Gamerankings som danner grunnlaget for statistikken til Next Generation. Nettsiden har tatt med selskap som kun har gitt ut få spill, og det er viktig å ha dette i mentet. Atlus, som vi finner på 5.plass, er for eksempel mest kjente for rollespill til Playstation 2 samt «Trauma Center» til Wii og Nintendo DS.

Fjerdeplassen går også til det mindre, men velkjente spillstudioet LucasArts, kjent for en rekke «Star Wars»-spill og ikke minst gamle klassikere som «Grim Fandango», «Day of the Tentacle» og «Monkey Island»-spillene.

Sony på topp

Helt på toppen av listen finner vi Sony Computer Entertainment America. Det er altså de egenutviklede spillene til Sony som mottar de beste kritikkene ifølge oversikten til Gamerankings.com.

Sony står i 2007 bak spill som «Motorstorm», «Uncharted: Drake's Fortune» og «Ratchet & Clank: Tools of Destruction».

Nest etter Sony finner vi ikke overraskende Nintendo, som gjennom tidene er kjente for å skape svært solide og kvalitetsmessig gode spill. Nintendo ga i 2007 ut blant annet den umiddelbare klassikeren «Super Mario Galaxy».

Bronsjemedaljen går til Capcom, nok en mindre aktør, men med en imponerende mengde kvalitetsspill på samvittigheten. Selskapet står blant annet bak «Resident Evil 4».

Ta en titt på Next Generations artikkel for totaloversikten fra 2005 og frem til i dag.

Her er hele oversikten over de beste spillutviklerne i 2007.

Les flere spillsaker på våre spillsider.