RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem lyver i dagens påskequiz?

(EPA)
Sist oppdatert:
Bli med i dagens påskequiz og vinn en 42-tommers flatskjerm eller eksklusiv kaffemaskin. Klikk og bevis at du er Norges beste amatørdetektiv.

I samarbeid med nettbutikken Deal arrangerer TV 2 Nettavisen årets store påskekonkurranse. Hver dag legger vi ut en ny påskekrim hvor en oppgave må løses. Alt fra å finne morderen til å løse små og store problemer. Svarene sendes inn til oss (du kan svare på alle konkurransene når du måtte ønske fram til og med 31. mars), og ved riktig svar kvalifiserer du deg til finalen. Svarer du riktig flere dager, har du større sjanser i finalen ved at du får bonuspoeng for hvert riktige svar du har sendt inn.

TIPS: Skriv ut konkurransen og ta den med på fjellet, hytta eller på kafe...

Premiene:

Hovedpremien er en QPVision42 HD-TV. En høyoppløselig HDTV som i Lyd og Bilde fikk følgende omtale «Det er ikke ofte vi blir imponert, men det må vi si at vi har blitt av denne skjermen fra QPVision.» Her kan du lese mer om premien. Verdien av premien er 28.000 kroner. Hovedpremien deles ut i finalen.

Du kan også vinne følgende premier:

Kamerabag som er vanntett. Perfekt for deg som vil ha med kameraet på tur eller i dårlig vær. Verdien på premien er 3500 kroner. Denne premien deles ut blant alle som har riktige svar i innledende runder og vinneren er den som har best begrunnelse for riktig svar. Les mer om premien her

Du kan også vinne en avansert kaffemaskin fra Krups. Denne maskinen har 15 bars pumpetrykk og koster egentlig 2000 kroner. Les mer om premien her. Kaffemaskinen deles ut til blant alle som er med i innledende runder og den som har beste begrunnelse til hvorfor man trenger en kaffemaskin i tillegg til riktig svar.

Og skulle ikke det være nok, har vi også to flatskjermer til din datamaskin som deles ut i finalen. Du kan vinne de to 17-tommers flatskjermene ved å få andre- og tredjeplass i finalen, og husk at alle som svarer riktig er kvalifisert til finaleomgangen. Du trenger ikke å være med hver dag, men vil tjene på å svare riktig på alle konkurransene. Her kan du lese mer om flatskjermene du kan vinne.

Her er 2. konkurranse: Lyvende autografjegere
I en bar på Reykjavik sitter tre gamle menn og snakker sammen. Alle sammen er autografjegere. En er fra USA, en fra England og en er fransk. De vil gjerne bytte autografer seg imellom. Problemet er at en av disse autografene de vil bytte er falsk. Selv om du sitter og bruker din Apple Ipod, blir du spurt av nordmannen som kjørte på samme fly som deg fra Oslo om du kan hjelpe dem for å sjekke om historiene stemmer.

Amerikaneren sier han er fra det største landet og mener han skal begynne. Selv om franskmannen banner noen gloser, så blir man enige om at han skal fortelle historien om hvordan han fikk autografen til John F. Kennedy først:

- Jo, sier amerikaneren, du skjønner under den andre verdenskrig jobbet jeg først for den amerikanske hæren for å dimitere de som ikke var medisinsk i god nok form for tjeneste. En av de siste jeg sa nei til var John F. Kennedy. Stor var min overraskelse da jeg den 2. august havnet på samme båt som denne John F. Kennedy. Båtens navn var PT-109 og like utenfor Solomonøyene ble vi kjørt rett ned av en japansk destroyer. Jeg ble hardt skadet, men Kennedy dro meg etter seg i vannet i flere kilometer og reddet livet mitt. Etter at vi ble reddet, besøkte Kennedy meg på sykehuset og jeg fortalte at jeg tidligere hadde avslått hans søknad om å komme ut i militæret. Kennedy lo og så meg rett i øynene og sa: Da var det bra jeg prøvde igjen. Jeg spurte om han kunne signere et postkort til meg, noe han også gjorde. Og dette har jeg her.

- Det er det største sprøytet jeg har hørt, sier franskmannen. Kennedy avtjente aldri noen slik verneplikt. Før han fortsetter med sin historie:

- Min historie handler om hvordan jeg fikk autografen til Edith Piaf, sier han. I 1935 jobbet jeg som budbringer for nattklubbeieren Louis Leplée. Jeg husker godt en dag jeg måtte levere alkohol til en adresse i det dårlige strøket i Paris til Edith Giovanna Gassion som skulle synge for ham. Det tok lang tid før jeg klarte å glemme hennes merkelige fremtreden, men jeg kjente igjen henne da hun ble Edith Piaf. Under den andre verdenskrig så jobbet jeg i motstandsbevegelsen og da møtte jeg Piaf igjen. Hun hadde hjulpet oss med å få krigsfanger ut fra fengsel og jeg fik beskjed om å hente vin til henne. Noe jeg også gjorde og leverte til One Two Two-klubben. Derfor var det ganske merkelig da jeg senere jobbet i Cannes på et sykehus. I 1963 ble Edith Piaf innlagt og var svært syk. Jeg fortalte historien om de to gangene jeg hadde gitt henne alkohol, og hun smilte til meg og spurte om jeg ikke kunne gjøre det en tredje gang. Jeg sa ja og hentet en god flaske rødvin til henne. Datoen var 10. oktober og dagen etter var hun død. Jeg gikk i hennes begravelse, selv om kirken nektet å gi henne en messe.

- For noe tull, sier engelskmannen, Piaf jobbet aldri med motstandsbevegelsen. Nei, nå skal dere få høre hvordan jeg fikk autografen til en av verdens mest beryktede menn, Rudolph Hess. Mannen som hjalp Hitler med å skrive Mein Kampf. I Mai 1941 jobbet jeg som politimann i Eaglesham, litt sør for Glasgow. Vi var relativt redde for tyske angrep, selv så langt nord. Så da et fly ble sett den 10. mai satte vi ut for å lete etter det mange trodde hadde vært en fallskjerm. Det viste seg å være sant, og vi fant tyskeren Rudolph Hess. Han påstod han var der for å møte Hertugen av Hamilton for å få fred i Europa. Hans forslag var at vi skulle ikke angripe Tyskland i Europa og at Tyskland skulle beskytte det britiske Imperiet. Hess ble arrestert, men jeg besøkte ham senere i 1944 i Tower of London for å gi ham hans personlige effekter tilbake. Da spurte jeg om han kunne skrive sitt navnetrekk med en kulepenn jeg hadde kjøpt på en reise til USA i 1941 på en papirlapp. Noe han også gjorde. Det var egentlig enda rarere at jeg i 1992 fikk ansvaret for å åpne seglet som skjulte alle dokumentene Hess hadde med seg fra Tyskland, og fant ut at boksene var tomme. Vel, Hess brydde seg kanskje ikke, han døde jo i fengsel i 1987.

Hvem av disse lyver?
Slik svarer du:

Send ditt svar til elin.reitan@tv2.no. Husk å merke konkurransen med riktig emne. Emnet er tittelen på konkurransen du finner over. Skriv alltid med din fulle adresse og ditt telefon-nummer. Du kan svare på alle konkurransene fram til og med 31. mars uansett hvilken dag konkurransen er publisert.

I finalen vil alle som deltok få spørsmål tilsendt som skal besvares innen en tidsfrist. Alle som har minst ett riktig svar i konkurransen deltar i finalen. Hvis du deltar og har riktig svar flere dager får du frikort inn i innledende runder av finalen. Ett riktig svar: 1. runde, To til fem riktige svar: 2. runde, over fem riktige svar: 3. runde. Rundene går til det blir tre personer igjen som kjemper om finalepremien.

Det er gratis å delta i konkurransen.

Du finner alle påskekrimmene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere