Gå til sidens hovedinnhold

Hvem sa at distriktspolitikk ikke er sexy?

Senterungdommen kaster klærne i ny kalender.

- Dette var et kremoppdrag, sier Cathrine Dokken (27). Fotografen fra Fagernes i Valdres sto bak kameraet da tillitsvalgte i Senterungdommen og Senterpartiet kastet klærne til en kalendersatsing norsk politikk ikke har sett maken til.

Se bildespesial nederst i saken

Kalenderen med mer eller mindre avkledde ungdomspolitikere skal selges til inntekt for et landsbruksprosjekt i Tanzania.

- Senterungdommen hadde ideen og ga oss fritt spillerom. Det var et veldig artig oppdrag, sier Dokken til Nettavisen. Bildene er tatt på Vang i Valdres og på Inderøy i Nord-Trøndelag.

Borten Moe kaster jakka
Et av motivene som pryder kalenderen er Ane Geving fra Stjørdalen. 19-åringen gir uttrykket spilt melk et helt konkret innhold, ikledd shorts og tynn bluse. 27 år gamle Magnus Lajord fra Vang i Valdres poserer med skiutstyr og i bar overkropp på fjellet i hjemkommunen. Til og med Sp-statsråd Olav Borten Moe dukker opp. Han pryder septemberbladet og har kastet jakka og poserer sammen med kona mens han holder et godt tak i vedøksa.

- Mer sjarm enn sex
- Noen vil kanskje bli skuffet over at Ola Borten Moe ikke har kledd mer av seg?

- Intesjonen var ikke å lage en nakenkalender. Vi spiller vel mer på sjarm enn sex. Men Ola Borten Moe framstår jo som en skikkelig kar. Det var moro at han ville stille opp, sier fotografen.

Hun roser samarbeidet med Senterungdommen og med reklamemannen Henning Wangsnes og stylisten Pia Ruud.

- En kald fornøyelse
Også Senterungdommens leder Sandra Borch er fornøyd. Hun forteller at ideen ble unnfanget en sen lørdagskveld over noen glass rødvin i fjor. Hun pryder selv det siste kalenderbladet og er åpenbart kledd for nyttårsfest.

- Det var en kald fornøyelse å stå i snøhaugen i Valdres i sur vind med pumps, sier hun.

Borch forteller at målet med kalenderen er å gi et annet bilde av distrikts-Norge og å «framsnakke» bygda.

- Du kan kanskje si at vi spiller på sex, men vi er et ungdomsparti, og vi gjør det for en god sak, sier Borch.

Penger til landbruksbistand
Overskuddet fra salget av kalenderen går til landbruksbistand.

- Vi ønsker å støtte et bistandsprosjekt i Afrika. Overskuddet skal gå til å styrke livsgrunnlaget til 15.000 risprodusenter i Tanzania. Organisering av småprodusenter, tilgang på kreditt og styrking av deres markedsposisjon og inntektsgrunnlag utgjør prosjektets hovedingredienser, sier Borch.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken