Hvem skyter best under vann?

Foto: Frivannsliv.no

Fridykkere har bygget undervannsbane for å kåre Norges beste harpunskytter.

(iBergen.no) Undervannsbanen befinner seg ved Litlebergen kai på Meland. Nå står alt klart til at fridykkere fra hele landet kan innta banen 13. desember.

NM i undervannsskyting
- Vi bygget banen i utgangspunktet for å teste nytt utstyr som kom til butikken vår. Men etterhvert lekte vi med tanken om at andre også ville prøve seg. Da bestemte vi oss for å arrangerer det aller første NM i undervannsskyting, sier Simen Wilberg ved Frivannsliv til iBergen.no.

Konkurransen er inndelt i tre forskjellige klasser. Én for juniorer mellom 14 og 18 år, én for herre og én for dame. Hver deltaker skal skyte med sin egen medbrakte harpun på en blinkskive nederst på havbunnen.

- Da gjelder det å få høyest poengsum på fem skudd. Vinneren får en premie, mens andre får pokal, forklarer Wilberg.

- Seriøst skytterstevne
Mesterskapet ble annonsert tirsdag ettermiddag og så langt har påmeldingen vært heller slunken.

- Til nå er to jegere påmeldt, men det har jo bare gått én dag siden vi la ut annonsen på nettsiden vår. Vi regner med det vil komme en 20-30 stykker. Det har blitt en større interesse for undervannsjakt de siste årene og vi håper at dette kan bli et seriøst skytterstevne som vi kan gjenta årlig.

Fridykking er dykking uten oksygentanker. Undervannsjegeren trekker pusten dypt før dykket og må drive jakt på den pusten han eller hun har i lungene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag