RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem slår Google?

Foto: Virginia Mayo (Ap)
Sist oppdatert:
Kritikerne hevder at Google snart kun er reklame. Her er konkurrentene.

Det kommer stadig mer kritikk mot Googles søkeresultater. Et vanlig søk kan ofte gi flere «annonser» enn virkelige treff, hevder kritikerne. Det har fått flere til å spekulere i om det vil komme noen som tar over for Google som den største søkemotoren i verden.

Hunch.com
Dette er ingen søkemotor slik du kjenner det. Hunch bruker informasjon du gir til å anbefale ting for deg. Det hele fungerer slik at du besvarer en del spørsmål som hunch bruker til å gi deg forslag til hva du bør besøke på nett. Kanskje ikke så overraskende så fungerer det relativt godt.

Her kan du besøke hunch.com

Bing.com
Microsofts søkemotor er ikke fullt ut lansert med all funksjonalitet i Norge, men i USA tar den markedsandeler fra Google. Kanskje er en - nesten ren - kopi det neste store?

Her kan du besøke Bing.com

Kosmix.com
Denne søkemotoren har drevet på en stund (2005), og kaller seg selv en sosial søkemotor. Søkeresultatene vises relativt mye mer oversiktlig enn hos Google, og er nok en bedre søkemotor for deg som er ute etter fakta.

Her kan du besøke kosmix.com

Wolfram Alpha
Er det fakta du er ute etter er det ingen som egentlig slår denne søkemotoren, i hvert fall når det gjelder områdene den dekker. Den kan også gi deg en god del annen informasjon.

Her kan du besøke Wolfram Alpha

Dogpile
Dette er ingen egen søkemotor, men søker i Google, Yahoo, Bing og Ask samtidig. Funker det også.

Her finner du Dogpile

Scour
Denne søkemotoren er en såkalt sosial søkemotor. Det er litt vanskelig å forklare det i praksis, men den bruker kommentarer, ranking på søkemotorer, twitring og mye mer for å gi deg mest mulig relevante treff.

Her finner du Scour

Spokeo
Søker du etter mennesker er dette kanskje den beste siden å bruke,i hvert fall amerikanske navn.

Her finner du Spokeo

Whostalkin'
Denne søkekmotoren sjekker sosiale nettverk for å finne ut hva som skrives om emner du er interessert i på Twitter og blogger, for eksempel. Fint for deg som vil følge med.

Her finner du whostalkin'

Har du noen andre tips? Bruk kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere