*Nettavisen* Nyheter.

Hvem slipte Erills tenner?

I løpet av de to siste dagene har noen slipt islandshesten Erills tenner helt ned. - Nå vil han få problemer med å få i seg nok næring, sier hestepasser Foto: INGE FJELDDALEN (TA)

- Dette er gjort av noen som kan hestetenner, mener hestepasseren.

23.08.12 22:22

SKIEN: Hulda Sigurdardottir driver Huldas rideskole på Holtan gård i Skien, og Erill er en av hestene hun har i stallen.

I orden torsdag
For tiden går han på sommerbeite ved Åletjern på Gulset i Skien, hvis ikke han bærer en rideskoleelev på ryggen.

- Vi red med ham på rideskolen på tirsdag. Da var tennene hans helt fine, sier Sigurdardottir til Telemarksavisa.

Ugjerningen ble oppdaget torsdag morgen.

- Flere av hestene hadde brutt seg løs gjennom gjerdet, fordi det var dårlig batteri i trådene. Da vi skulle sette hestegrimen på mulen, oppdaget vi hva som hadde skjedd, forteller Sigurdardottir.

Vil slite med foret
Alle de øverste tennene i Erills munn er slipt helt ned, med unntak av de to fremste som er blitt formet i en spiss trekant. Sigurdardottir forteller at selv om hestetenner vanligvis vokser til hestene er rundt 40 år gamle, er Erills tenner nå så ødelagte at de aldri vil vokse ut igjen.

- Selve slipingen har ikke gjort vondt, fordi nervene er helt i bunnen av tanna. Det vil bli svært problematisk for Erill å spise nå. Han må ha et spesielt høyt grass, og hvis han ikke klarer å få nok næring av det, vil han miste vekt, forklarer hun.

Sigurdardottir har drevet med hester i hele sitt liv på Island, og i Norge siden 1994. Hun mener det er noen som kjenner godt til hester, som har gjort dette.

- Hesteeierens forsikringsselskap vil anmelde saken, og vi skal få en tannspesialist til å se på Erill, sier Hulda Sigurdardottir.

Les flere saker på TA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.