RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvem slipte Erills tenner?

I løpet av de to siste dagene har noen slipt islandshesten Erills tenner helt ned. - Nå vil han få problemer med å få i seg nok næring, sier hestepasser
I løpet av de to siste dagene har noen slipt islandshesten Erills tenner helt ned. - Nå vil han få problemer med å få i seg nok næring, sier hestepasser Foto: INGE FJELDDALEN (TA)
Sist oppdatert:
- Dette er gjort av noen som kan hestetenner, mener hestepasseren.

SKIEN: Hulda Sigurdardottir driver Huldas rideskole på Holtan gård i Skien, og Erill er en av hestene hun har i stallen.

I orden torsdag
For tiden går han på sommerbeite ved Åletjern på Gulset i Skien, hvis ikke han bærer en rideskoleelev på ryggen.

- Vi red med ham på rideskolen på tirsdag. Da var tennene hans helt fine, sier Sigurdardottir til Telemarksavisa.

Ugjerningen ble oppdaget torsdag morgen.

- Flere av hestene hadde brutt seg løs gjennom gjerdet, fordi det var dårlig batteri i trådene. Da vi skulle sette hestegrimen på mulen, oppdaget vi hva som hadde skjedd, forteller Sigurdardottir.

Vil slite med foret
Alle de øverste tennene i Erills munn er slipt helt ned, med unntak av de to fremste som er blitt formet i en spiss trekant. Sigurdardottir forteller at selv om hestetenner vanligvis vokser til hestene er rundt 40 år gamle, er Erills tenner nå så ødelagte at de aldri vil vokse ut igjen.

- Selve slipingen har ikke gjort vondt, fordi nervene er helt i bunnen av tanna. Det vil bli svært problematisk for Erill å spise nå. Han må ha et spesielt høyt grass, og hvis han ikke klarer å få nok næring av det, vil han miste vekt, forklarer hun.

Sigurdardottir har drevet med hester i hele sitt liv på Island, og i Norge siden 1994. Hun mener det er noen som kjenner godt til hester, som har gjort dette.

- Hesteeierens forsikringsselskap vil anmelde saken, og vi skal få en tannspesialist til å se på Erill, sier Hulda Sigurdardottir.

Les flere saker på TA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere