Gå til sidens hovedinnhold

– Hvem vil ha oss?

Kan du huske Luzziline - pusekatten som forsvant like før jul, men som kom tilbake igjen på nyåret? Nå har hun blitt mamma til fire søte små. Tre av dem søker nytt hjem.

BRATTLIKOLLEN: – Oi, det er første gang noen av dem har tatt et så stort hopp, sier "bestefar" Svein Tore Andersen.

Hermine har akkurat kastet seg ut i det ukjente. Heldigvis lander hun trygt øverst på sofaryggen. Nå hopper hun videre fra sofa til bord og stol, og stopper til slutt opp ved en plante i vinduskarmen. Den må selvsagt utforskes...

Imens er det tre andre små pusekatter som spretter rundt på stuegulvet og leker med det de finner.

Det har blitt ganske travelt i huset til familien Andersen de siste syv ukene. Nå har fokuset flyttet seg litt fra rømningskatten Luzziline og over til de små nøstene hennes.

LES SAKEN OM LUZZILINE: Varm gjenforening

Deler kosen

– Vi merket det på at hun ble mer kosete. Også fikk hun større mage, forteller Elise (9) om graviditeten til kjæledeggen.

Hun og resten av familien var fra seg av bekymring da Luzziline ikke kom tilbake etter en luftetur i desember. Heldigvis fant en klassekamerat av Elise henne. Han gjenkjente katten fra et bilde. Det ble mye oppmerksomhet rundt Luzziline da hun kom hjem, men nå må hun dele plassen med fire andre.

– Vi er ikke helt sikre på hva slags kjønn det er, forteller Elise om Hermine, Søten, Kosen og Minsten.


En av dem får bli igjen, trolig Minsten.

– Vi hadde snakket om det på forhånd, at vi ikke kunne beholde alle. Men du hadde vel en liten plan om å beholde dem, hadde du ikke, Elise? fleiper pappa Svein Tore.

Ordnet opp selv

Det var 9-åringen som skjønte at noe var i gjære da Luzziline en torsdags morgen for et par måneder siden kom mot sengen og var svært så kosesyk.

– Hun malte veldig og ville kose med meg. Jeg hentet pappa og Peder. Vi hadde laget i stand en kurv på verandaen, forteller Elise.

Da de beveget seg vekk fra kurven begynte Luzziline å mjaue og ynke seg. I løpet av et par timer kom det ut fire bobler som perler på en snor. Peder (12), som spiller gitar, klippet neglene sine tilfelle han måtte hjelpe til under fødselen.

– Hvis ikke hinnen på boblene sprekker skal man ta den opp selv, forklarer han.

Det slapp han. Luzziline ordnet opp selv.

– Det tok cirka 20 minutter mellom hver fødsel. Hodene deres var mye mindre enn kroppen og pelsen var våt og lå klistra inntil kroppen. Øynene hadde ikke åpnet seg så de så ingenting. Vi fikk ikke dratt på skolen den dagen..., sier Peder.

Pus til salgs

Nå gleder søsknene seg til å komme hjem fra skolen hver dag. Utviklingen går kjapt unna og familien har registrert seg at de er veldig lekne.

– Det er koselig å se på dem, sier Elise og rusker litt i Kosen... eller Søten.

Hun synes det blir trist å ta farvel med dem, men er innstilt på det.

– Vi har tenkt til å selge dem for en symbolsk sum, til noen som virkelig ønsker seg katt, sier Svein Tore.

– Så hvis noen dyrekjære mennesker er interessert, er det bare å ta kontakt med meg på telefon 93007743.


Obs, i ettertid viser det seg forresten at Hermine er Herman. Det er kun Minsten som er jente...

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021