Gå til sidens hovedinnhold

Hver eneste uke urinerer kvinner og menn på Holmestrand stasjon og tar bilde av det.

Nesten hver uke er det noen som velger å urinere i Holmestrand jernbanestasjon. Ved hjelp av utstrakt videoovervåking tar Bane Nor de fleste- og anmelder dem rutinemessig.

(Jarlsberg abo): HOLMESTRAND: – Generelt skjer det nesten hver uke at noen urinerer eller gjør fra seg på stasjonen. De fleste klarer vekterne å få tak i, siden vi har så mange kameraer her. Men noen slipper unna, forteller driftsingeniør Anders Ringdal i Bane Nor til Jarlsberg.

Ukentlig opplever de at folk gjør fra seg inne på stasjonsområdet. Bane Nor opplever at enkelte setter seg ned og tar en selfie med, dette skjer også i edru tilstand.

– Det er alle slags folk som står for dette. Folk flest tror kanskje dette i hovedsak er menn som har litt lettere for å slenge ut «snabelen» enn hva jenter har. Men det er nesten 50/50 fordeling mellom kvinner og menn. De fleste er vel kanskje beruset, en del av dem har blitt kastet av toget, opplyser Ringdal.

Les hele saken her (abonnement)

Kan bli dyrt

Offentlig urinering kan koste deg dyrt. Mellom tre og fire tusen er det vanlig å betale for et toalett besøk ute i byens gater. Størrelsen på boten avhenger av omstendighetene rundt urineringen og om du vedtar forelegget.

Pressesjef Thor Erik Skarpen hos Bane Nor forteller til Nettavisen at han ikke har hørt om at urinering er et stort problem på stasjonene rundt omkring i landet.

- Det er ikke så mye av det, så vidt jeg kjenner til. Jeg har hvert fall ikke hørt om at det er et stort problem. De som jobber på stasjonen vet nok mer om dette, sier Skarpen til Nettavisen.

Han forteller at nyheten Nettavisen gjør han oppmerksom på, er ganske ille.

- Det høres ikke bra ut at folk urinerer inne på stasjonsområdet. Holmestrand stasjon er en ny og dyr stasjon som ligger inne i fjellet, så det er ikke noe særlig at folk urinerer der inne.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken