RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver femte bolig har ikke veiadresse

Oslo (NTB): Nesten 600.000 personer i Norge, og hver femte bolig, har ingen veiadresse. Det kan by på problemer når ambulanse eller brannvesen skal rykke ut.

Statens kartverk skal sørge for at det finnes god geografisk informasjon for hele landet. En oversikt fra Kartverket viser at det fortsatt er langt å gå før alle har en vanlig veiadresse. Til sammen er det 655.500 bygninger i Norge som bare har en adresse bestående av gårds- og bruksnummer.

18 prosent av norske boliger - og hele 70 prosent av hytter og fritidsboliger - mangler en vanlig veiadresse. Kartverket minner om de potensielle problemene det kan gi å ikke ha en adresse i vanlig forstand.

- Alle utrykningskjøretøyer i Norge baserer seg på samme navigasjonssystem med kartinformasjon fra Statens kartverk og Statens vegvesen. Det er avgjørende at denne informasjonen er korrekt og oppdatert, sier kartverksjef Anne Cathrine Frøstrup.

Hun oppfordrer kommunene til å ta et krafttak for å gi alle en veiadresse. 82 av landets 429 kommuner har ingen veiadresser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere