RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver femte bonde forventer bedre økonomi

Trondheim (NTB): Én av fem bønder tror de får bedre økonomi de neste fem årene, viser en undersøkelse fra Senter for bygdeforskning.

Pessimistiske bønder var i flertall i alle år fra 2000 til 2006. Etter to år med rødgrønn regjering var pessimismen snudd til optimisme, og flere trodde på bedre økonomi enn på forverring. 36 prosent forventet bedre økonomi i 2008.

Nye tall viser nå at pessimismen har senket seg over bøndene atter en gang, og bare 21 prosent tror på bedre økonomi, ifølge undersøkelsen «Trender i landbruket».

- Vi ser et markert fall i andelen bønder som forventer en bedret gårdsøkonomi de kommende fem år, sier direktør Egil Petter Stræte ved Senter for bygdeforskning til Nationen.

Samtidig har antall bønder som tror økonomien vil utvikle seg negativt de neste fem årene, økt fra 23 prosent i 2008 til 34 prosent i år.

Men noen lyspunkter finnes.

- Jo yngre og større bonden er, jo mer tror han på framtiden. Og økobøndene mener å ha fått det bedre i forhold til de konvensjonelle bøndene. Én av to økobønder forteller om en positiv inntektsutvikling de siste fem årene, mot bare 23 prosent av kunstgjødselbrukerne, sier Stræte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere