RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver fjerde jente har kroppskomplekser

Ni av ti ungdommer mener det er viktig å være pen. Nå oppfordres spesielt jenter til å ikke tro at verden er som man ser den på tv.

I en undersøkelse med 1700 ungdommer mellom 11 og 16 år, oppgav 25 prosent av jentene at de føler seg presset av skjønnhetsidealene som presenteres på tv og i magasiner.

- Det er viktig å lære spesielt jenter at de må være mer mediakritiske, sier prosjektleder bak undersøkelsen, Sara Damber, til Aftonbladet.

Forskjeller
Undersøkelsen viser at det er store forskjeller mellom kjønnene, og at gutter er generelt mer fornøyde med utseendet sitt enn hva jenter er.

27 prosent av guttene oppgav at de var godt fornøyd med sitt eget utseende. Det var det bare 12 prosent blant jentene som også følte at de var.

Oppsøkende undersøkelse
Foruten å ha drevet undersøkelser på nettet, har det svenske prosjektet Flicka også oppsøkt 25 ulike steder i Sverige ved hjelp av en prosjektbuss.

Så mange som 50 000 ungdommer har besøkt bussen, hvor de har fått opplæring i alt fra selvforsvar til å være mer kritiske til media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere