RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver fjerde kommune uten kriseplan ved strømbrudd

Oslo (NTB): Hver fjerde kommune mangler beredskapsplan for strømbrudd, ifølge en rapport fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Rapporten tegner et dystert bilde av situasjonen hvis naturkatastrofer, ulykker eller terror skulle sette strømnettet ut av drift i deler av landet, skriver Aftenposten.

Halvparten av kommunene har sørget for at beboerne på sykehjem er sikret lys og varme ved langvarig strømbrudd vinterstid. To av fem kommuner har nødaggregater til sine egne kriselokaler hvor kommunens ledelse skal håndtere krisen. Halvparten av beboerne i omsorgsboliger er sikret med nødaggregater.

Fylkesmennene skal nå kontrollere at kommunene oppfyller sine plikter når det gjelder sikring av innbyggerne i en krisesituasjon.

- Det vil kunne få alvorlige konsekvenser dersom strømmen blir borte i flere dager i mange kommuner. Dette er det viktigste å følge opp. Det er en kommunal oppgave og et lovpålagt krav å være forberedt, sier avdelingsdirektør Per Brekke i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere