RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hver kvinne har sin høye hæl

SARAH JESSICA PARKER skapte hælregime med Carrie Bradshaws sko, en kvinne som alltid synes å gå på de høyeste hælene. Men privat blir Sarah Jessica sjelden fotografert i annet enn flate hæler.
SARAH JESSICA PARKER skapte hælregime med Carrie Bradshaws sko, en kvinne som alltid synes å gå på de høyeste hælene. Men privat blir Sarah Jessica sjelden fotografert i annet enn flate hæler. Foto: SFNorge
Slutt på stolpringen, damer. Her får du råd til å finne din hælhøyde.

(SIDE2:) Har du et par sko hjemme i skapet som har så tynne eller høye hæler at du ikke klarer å gå på dem?

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Som trestokker
Da er du ikke alene. De fleste av oss har en eller annen gang funnet en sko som vi bare måtte ha fordi den var så fin, men vi kan ikke gå med den. Enten så makter du ikke å bevege deg fremover ellers så sørger skoenes helling for at du får så vondt at du knapt kan røre deg etter en time.

De fleste kvinner synes høye hæler ser elegant ut. Det vil si det ser elegant ut om du kan gå på dem. Det verste er jo damer som har så høye hæler at de går som trestokker.

Men ifølge den britiske fotterapeuten Emma Supple så er dette helt naturlig. I en artikkel i The Daily Mail skriver hun at alle føtter er ulike. Å styrte til en og samme Jimmy Choo-sko på H&M i julen, kan derfor være en tabbe. Du må selv finne den hælhøyden som passer deg.

Flate sko ikke alltid best
Supple mener at alle kvinner kan gå i hæler, men ikke alle kvinner kan gå i like høye hæler. Eller lave. Fotterapeuten sier at ballerinasko heller ikke er skapt for alles føtter.

Hvor høye hæler du makter kommer an på hvor fleksibel du er i ankelen, sier hun. Og godt nytt for noen av oss. Er du plattfot for eksempel, kan en godt bygget hæl være det foten din trenger.

Går du mye på høye hæler, kan brusken på siden av stortåen din begynne å vokse. Det samme skjer om skoene dine er veldig spisse.

11 centimeter
Supple sier at alle kvinner kan klare å gå på 11 centimeter høye hæler. Enhver centimeter over dette former ryggsøylen din på en gal måte og legger ufortjent mye press på fotballen og tærne.

Også menn får problemer med rygg og føtter fordi de ofte går på for flate sko. Men å få menn opp i høyden er nesten umulig. For dem er innleggsåler tingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere