*Nettavisen* Nyheter.

Hver tredje Utøya-overlevende sliter fortsatt

Oslo (NTB): En tredel av dem som overlevde massakren på Utøya sier de sliter med å takle det de har opplevd, skriver VG.

07.07.13 07:56

Det kommer fram i en ny 22. juli-delrapport, som legges fram mandag av Nasjonalt kompetansesenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).

Symptomene varierer fra angst og depresjon, til konsentrasjons- og søvnvansker. Men delrapporten viser samtidig en positiv utvikling. I forrige delrapport svarte sju av ti at de var plaget av ett eller flere symptomer på depresjon og angst, skriver VG.

Den første undersøkelsen ble foretatt høsten 2011, bare måneder etter terrorangrepet. Annenrunden med spørreundersøkelse og intervjuer ble gjennomført sent i fjor høst.

Erfaringene fra støttegruppene som hjelper overlevende samsvarer med forskernes funn. Situasjonen har bedret seg, men fortsatt har mange store problemer.

- Jeg er redd for at det er flere som sliter enn det vi er klar over. Mange av ungdommene har droppet ut av psykologbehandlingen, ettersom de må legge ut betalingen i forkant, og så gå og vente på å få pengene refundert, sier Bjørn-Inge Dalby, styremedlem i støttegruppen for Hedmark. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.