Gå til sidens hovedinnhold

Hverdagen vender tilbake til polet

Etter spektakulert champagnebrekk natt til nyttårsaften, har normaliteten igjen inntatt vinmonopolet på Briskeby.

Briskebyveien: Det var natt til nyttårsaften, onsdag 31. desember at en bil rygget inn gjennom inngangspartiet på Vinmonopolet på Briskeby.

Jeg mottok en telefon fra vaktselskapet vårt litt over klokken fire onsdag morgen, forteller daglig leder i Vinmonopolet på Briskeby, Øyvind Jensen til Lokalavisen Frogner.

Han kastet seg i bilen og kjørte fra St. Hanshaugen.

Han har ikke opplevd innbrudd i butikken i sine åtte år i Vinmonopolet . Synet som møtte ham i Briskebyveien var nær sagt spektakulært.

Smadret av bil

Hele butikkens inngangsparti var smadret av en bil, som stod godt parkert inne i butikken.

Jensen slapp ikke inn i butikken før utpå morgenen,da politiet drev med sine tekniske undersøkelser. Tyvene fikk med seg omlag ti flasker av den dyreste champagnen vinmonopolet fører. Både magnumflasker, doble magnumflasker og seks-liters flasker tok tyvene med seg.

De fleste var av merket Don Perignon, noen tilbake til 1980-årganger. Vinmonopolet holder stengt både nyttårsaften og 1. nyttårsdag. Men tilskuerne og kjøpelystne lot seg ikke stoppe av den grunn.

Stengt

Mange var ikke klar over at vi var stengt, og til tross for at inngangspartiet var helt borte, og det stod en bil parkert inne i butikken, trodde folk vi holdt åpent, sier Jensen lattermildt.

Det er selvfølgelig kjedelig med slike ødeleggelser, men vi har et godt miljø på jobben. Og jeg er bare glad ingen var på jobb da dette skjedde, sier han, som brukte 12 timer på nyttårsaften til å rydde opp etter tyvene. Bilen som tyvene brukte som rambukk ble tauet bort av Viking og kjørt til politiet, tilbake var glasskår og ødeleggelser.

Det er ikke noe gøy når det er så mye skader som føles relativt unødvendig, sier han

Hvor mye tyvene gjorde skade for er vanskelig å anslå. I tillegg til ødelagt dør, var det mange knuste flasker i butikken

Det er litt sånn man leser i avisen og ser på tv, litt rart å oppleve det i virkeligheten, sier Jensen, som var glad butikken kunne åpnes igjen 2. januar som planlagt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis