RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hviler før toppturen

Sist oppdatert:
Flere av nordmennene i Evererst2005-ekspedisjonen har tilbragt de siste dagene i lavere strøk for å hvile opp til toppturen.

Hvile er veldig nødvendig etter at akklimatiseringen er på plass. Derfor valgte flere av klatrerne å tilbringe noen dager på badetur i Tingri. Henrik Mestad og Jon Gangdal benyttet anledningen til å pleie hver sin leie forkjølelse.

Kilder
- I går dro Eirik Bjargo, Marius Flygind, Mattias Karlsson og Petter Kragset ned til den nærmeste landsbyen Tingri (4300 m) for å hvile et par dager ved en varm kilde der de har bygget et nytt hotell med en god og varm badekulp, forteller Jon Gangdal til everest2005.no.

Samtidig overnattet Henrik Wolf Medom, Morten Aass og Vidar Femdal Røe sin andre natt på Nordskaret (7100 m). De har også vært oppe på 7500 meter – og er nå på vei ned til Base Camp.

- Og selvsagt venter vi på at flest mulig av oss som har vært høyt på fjellet, skal få hentet oss såpass inn igjen at vi kan gå løs på selve toppen, forhåpentlig allerede første uka i mai. Det første topplaget vil bli tatt ut når alle er tilbake fra badetur i Tingri, forteller Jon Gangdal videre.

Legger tau
I løpet av de neste dagene vil trolig alt tau være lagt ut helt opp til 8600 meters høyde.

- Etter at alt nødvendig utstyr nå er på plass oppe på fjellet, venter vi nå bare på noen dager med bra vær så våre to sherpaer Tensing og Dawa Tensing kan få lagt de siste tauene til 2nd Step sammen med sherpaer fra fire andre ekspedisjoner, sier Jon Gangdal til everest2005.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere