RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvilken bokstav r vanligst?

Sjekk våre ti tips til kryssord og Scrabble og kjemp om 100 000 kroner.

Det er ikke alle kaffepauser du trenger å bruke på å oppdatere deg på det aller siste fra kjendisverdenen eller for den sakens skyld sjekke de siste ryktene fra Premier League. I noen kaffepauser kan du kjempe om premier for opp til 100 000 kroner ved å løse kryssord, sudoko, quiz, puslespill og ordsupper.

Sjekk ut dagens oppgave her (gratis)

Når du løser oppgavene kan du være med i kampen om utallige premier, enten det er 100 000 kroner i kontanter, brettspill, cruise til København eller Flax-lodd. Du kan sjekke om du har det i deg å kjempe om de store premiene ved å teste ut dagens kryssord:

Her finner du dagens kryssord (gratis)

Ved å bli medlem på kryssord.no får du over 100 nye oppgaver hver eneste måned, fri tilgang til kryssordleksikon og over 1000 oppgaver i arkivet. Her er det mer trim for hjernen enn du skulle tro var mulig. Hvis du likevel ikke føler det er nok kan du prøve Hjerneklubben.

PS!

Her er våre 10 tips:

1. Den mest brukte bokstaven i kryssord er bokstaven E. Etter den følger bokstavene R, T, S, A og N.

2. Interjeksjoner brukes ofte av kryssordforfattere for å få det til å gå opp, det vil si ord som au, bø, oi og lignende. Ordene godkjennes også i Scrabble. Spesielt «bø» kan gi mange poeng.

3. Ordet «re» kommer ofte i kryssord, og kan lett brukes i Scrabble. Rydde, tone og slagsted - samt kommune, kan gi dette svaret.

4. Ordbok er fint å ha. (Sjekk på nett her)

5. Et leksikon kan også brukes. (Sjekk på nett her)

6. Kryssordleksikon brukes av mange, på kryssord.no finner du ett.

7. Kryssord skal visstnok hjelpe til mot Alzheimer, det melder i hvert fall Dagbladet.

8. Hvis du står fast på et ord så hopp over det, for det er sannsynlig at du kommer tilbake til ordet en annen vei senere. I tillegg vil hjernen din jobbe ubevisst med løsningen.

9. Prøv de lette ordene først, jo flere ord du skriver i kryssord og legger i Scrabble - jo bedre blir det.

10. Husk at mange kryssordmakere tyr til fremmedord, og det kan du også velge å ha med i Scrabble. Da blir det med ett litt vanskeligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere