RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvilken kjendis er mest B?

Kampen for en ny samfunnsorden har startet og du kan kåre kampens beste venn og vinne!

(Side2:) Interesseorganisasjonen B-samfunnet og Side2 slår et slag for B-menneskers rettigheter i en av årets mørkeste måneder. Den 13. november 2008 lanseres verdens første kampdag for B-menneskers rettigheter i Norge. Den offisielle B-dagen skal oppmuntre B-mennesker til å la kroppens naturlige døgnrytme styre når på døgnet de legger seg og står opp.

Les også: Fakta om søvn og soverom

Les også: Ti tips til bedre søvnkvalitet

Om kåringen
I samarbeid med B-samfunnet og Ikea som premiesponsor lanserer vi derfor en kåring av Norges største «B-kjendis». Denne gangen snakker vi ikke om B som i nesten-superpopulær, men som B som i B-menneske. Dette er personer som er selverklærte B-mennesker, eller som i stor grad har bevist at de også kan fungere godt i B-menneskers verden. Kall de gjerne ambassadører for saken, direkte eller indirekte. Uansett er de personer som ved hjelp av uttalelser, måten de har levd på eller har oppført seg på i sosiale sammenhenger har vist at verden kan være mer enn bare A.

Kjendisene har vist at individuelle arbeids-og døgnrytmer er viktige, og at man selv kan gå foran med gode eksempler på det.

Ti kandidater
Under presenterer vi ti kandidater.

Følg også med førstkommende lørdag når du kan ta den offisielle B-mennesketesten!

Les mer om B-samfunnet her

Blant alle som stemmer vil det trekkes ut en vinner som mottar, selvfølgelig nok, en ordentlig god madrass og overmadrass fra IKEA. En Sultan Saltnes og en Tolg overmadrass kan bli din til odel og eie. Det du må gjøre er å sende oss din liste på e-post med dine tre favoritter: Hvem mener du gjør mest for å fremme en alternativ døgnrytme? Du trenger ingen begrunnelse utover listen. Blant alle som stemmer trekker vi ut en vinner som får en ny soveopplevelse. Dine stemmer må vi ha før søndag 9.november klokken 23.00. Send stemmene til paal.nisja@nettavisen.no og skriv «B-samfunnet» i emnet.

Kandidat 1 og 2:

Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge

De to første kandidatene til kåringen av den aller beste B-menneskekjendisen i Norge er Tone Damli Aaberge og Kurt Nilsen. Førstnevnte lager gjerne podcasts om at hun spiser frokost når de fleste andre begynner å tenke på lunsjen (og da også gjerne med chocolate chip cookies). Vi hyller en slik holdning og mener at Tone er en åpenbar god kandidat.

Kurt Nilsen på sin side er ett av de menneskene som ser våken ut klokken ett på natten og trøtt ut klokken elleve på dagen. Det er gode tegn på et skikkelig b-menneske. Han har også kommet med mange gode uttalelser om gleden av å sove lenge.

Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge er derfor våre to første kandidater. Følg med i morgen for de to neste og på fredag for å finne ut hvordan du kan stemme på din favoritt og vinne en ny madrass!

PS! Om Tone og Kurt virkelig er sertifiserte b-mennesker kan vi ikke gå god for, men de er kandidater fordi deres oppførsel passer godt inn i b-samfunnet

Kandidat 3 og 4:

Jenny Skavlan og Aylar Lie

Aylar Lie forsov seg til sine egne boksigneringer. Slik står det selvfølgelig respekt av i et samfunn som krever at folk står opp for tidlig. Jenny Skavlan på sin side klaget både på tidligere dansetreninger og hørtes ut som hun sleit litt på P4 når hun hadde arbeidsuke hos P4. Hennes generelle avslappede holdning passer også godt, så derfor er hun nominert.

Side2 er sikker på at både Aylar og Jenny kan stå opp tidlig hvis de vil. Det er ikke det vi sier.

Kandidat 5 og 6:

Steffen Iversen og John Carew

Steffen Iversen forsov seg såpass mye at det ikke ble landskamp. Vi er enige at det noen ganger kan være svært vanskelig å stå opp når vintermørket kommer. John Carew på sin side kan gjerne gå på nabobarer til strippeklubber sent på kveld selv om man tjener hundretusener av kroner ukentlig for å stå opp tidlig for å trene. Begge to fortjener B-respekt.

Kandidat 7 og 8:

Thomas Numme og Harald Rønneberg

Vi er ikke sikre på om Thomas og Harald liker å stå opp sent, men selve deres konsept: Senkveld er i seg selv fremmende for saken. Om du vil stemme på begge to eller bare på «Senkveld» under ett er det samme for oss. Vi skal klare å telle uansett.

Kandidat 9 og 10:

Dine kandidater: Din kjendis og deg selv?

Du kan selvfølgelig velge ut dine egne kandidater som du kan stemme på. Send de inn til oss, start en kampanje på Facebook eller bruk kommentar-feltet under. Du kan selvfølgelig også stemme på deg selv og få alle dine venner til å stemme på deg. Kanskje blir du også kjendis?

Om B-samfunnet
B-samfunnet er en organisasjon som kjemper for å tilrettelegge samfunnet for individuelle arbeids- og døgnrytmer. B-samfunnet ble først startet opp i Danmark i 2006 og har også etablert søsterorganisasjoner i en rekke land. B-samfunnet har 8.000 medlemmer i over 50 land.

Nå etablerer B-samfunnet seg i Norge. Grunnleggeren er pedagogen Anette Ræstad, som også har opprettet www.bsamfunnet.com og Facebook-gruppen B-samfunnet. Bare det siste døgnet har denne gruppen fått over 200 ny medlemmer. Hvis B-samfunnet får inn mer enn 5.000 underskrifter på www.bsamfunnet.com vil de løfte frem B-menneskenes sak for arbeids- og inkluderingsministeren for å oppfordre til konkrete tiltak for å skape et likestilt samfunn mellom A- og B-mennesker.

Ikea har blitt hovedsponsor for B-sammfunnets inntog i Norge, og argumenterer med at grunnet for dette er at de ønsker i felleskap å skape aksept for ulike arbeids- og søvnrytmer. IKEA er også en av de virksomhetene som er best tilrettelagt for B-mennesker i Norge i følge dem selv, med sine åpningstider fra 10.00–23.00. Side2 har blitt med fordi vi også gjerne vil sove lenge.

Les også: Slik innreder du soverommet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere