*Nettavisen* Nyheter.

Hvilket bør du velge?

I noen blader er over nitti prosent av sidene reklame, mens andre koster skjorta. Se hvilke vi anbefaler.

Lurer du på hvor mye lesestoff du får for pengene når du kjøper deg et motemagasin? Vi har sjekket ut de mest populære motebladene fra Norge, Sverige, Danmark, Amerika og England, og sammenlignet pris, antall sider, antall reklamesider, samt innhold i bladet.

Reklame
Hvis du er ute etter et blad du kan sitte og kose deg med på hytta bør du kanskje styre unna de bladene med mest reklame. I det amerikanske «Elle» er nemlig 498 av 538 sider reklame! Det vil si at du får lite leseglede for de 69 kr bladet koster. Av alle de fem «Cosmopolitan»-bladene, de to «Elle»-bladene og Vouge er det faktisk det norske «Cosmopolitan» som kommer best ut når det gjelder lesestoff i forhold til reklame. Her er det kun 27 av 112 sider som er reklame.

Hva får du lese om?
I «Cosmopolitan» handler det mest om sex, kropp, utseende, kjendiser, kjærlighet/dating, og mote/klær/shopping. På forsidene skal det synes at mye av innholdet er sex, og samtlige blader har «SEX» øverst i venstre hjørne. Bladet er også preget av en del «rot.» De blander saker, farger og bilder- alt på en og samme side.

«Elle» og «Vouge» har også mye av de samme temaene. Mote/klær, utseende/sminke, helse/kropp og kjærlighet går igjen i disse bladene. Både de norske og de utenlandske. Fargene er ikke like intense, men problemet i «Elle» er at reklamen ødelegger det meste. Reklamen lurer seg inn overalt, og til og med inni en reportasje finnes det flere sider med dette, slik at det blir vanskelig og følge med og finne sammenhengen.

Men om du liker mange sider med mote, reklame og tilbud, er dette helt klart bladene for deg. Det er mange bilder som godt viser hva som er «in,» og sminketips har man jo alltids bruk for!

Lett å lese
Språklig sett er alle bladene greie å lese. Det norske vil jo alltid være lettest, men du forstår lett både de svenske, danske, amerikanske og britiske også. Dette kommer selvfølgelig an på språkkunnskapene dine, men engelsken er ikke spesielt utfordrene.

Samtlige magasiner er skrevet for unge jenter/damer, så du finner garantert noe som interesserer deg! Vi vil da anbefale det norske «Cosmopolitan», eller den amerikanske versjonen av «Vouge». Her får du mest lesestoff for pengene!

Artikkelforfatterne er i praksis hos Side2 og kommer fra medielinjen på Hadeland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.