Hvilket parti treffer deg i hjertet?

Her er testen som forteller deg hvilket parti du er innerst inne mest enig i.

01.09.11 08:15

Det kan være vanskelig å forholde seg til alle saker som partier står for. Kanskje har du ingen mening om hvor Munch-museet skal ligge eller om man skal bygge flere barnehager i kommunen din.

Nettavisens test er en test som går på partienes ideologi, det vil si det grunnlaget partiene har for de valg de tar i forskjellige saker.

Akkurat her er det faktisk store forskjeller på partiene, og vi har laget en test på 25 spørsmål.

Det vil ikke være altomfattende, eller dekkende nok - men kan være en indikasjon. Noen spørsmål kan det likevel være vanskelig å forholde seg til. Ideologi kan ofte bli relativt svart og hvitt, så i de tilfellene vil det være riktig å velge det svaralternativet du mener står nærmest dine egne meninger.

For å lage testen har vi brukt partienes programmer og deres egen definisjon av ideologi, samt generell definisjon av hva en slik ideologi vil innebære.

Ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, forklarer her hvorfor Nettavisen har en ideologitest og ikke en sakstest.

- Ideologi er det grunnleggende for alle partier, og ved å lage en test om dette så styrer vi unna at vi alle har en del forskjellige oppfatninger om enkeltsaker. Denne testen viser hva du i utgangspunktet mener om det aller meste, sier Gunnar Stavrum.

HTML EMBED
var so40292 = new SWFObject("/nettavisen/gif/testdegselv/testmal.swf?v2", "testmal", "468", "335", "8", "#FFFFFF"); so40292.addVariable("id", "40292"); so40292.addVariable("scale", "noscale"); so40292.write('testorama40292');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.