RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvilket parti treffer deg i hjertet?

Sist oppdatert:
Her er testen som forteller deg hvilket parti du er innerst inne mest enig i.

Det kan være vanskelig å forholde seg til alle saker som partier står for. Kanskje har du ingen mening om veiutbygging, forholdet til EØS eller om det skal være lov å selge vin i butikkene.

Nettavisens test er en test som går på partienes ideologi, det vil si det grunnlaget partiene har for de valg de tar i forskjellige saker.

Akkurat her er det faktisk store forskjeller på partiene, og vi har laget en test på 25 spørsmål.

Det vil ikke være altomfattende, eller dekkende nok - men kan være en indikasjon. Noen spørsmål kan det likevel være vanskelig å forholde seg til. Ideologi kan ofte bli relativt svart og hvitt, så i de tilfellene vil det være riktig å velge det svaralternativet du mener står nærmest dine egne meninger.

For å lage testen har vi brukt partienes programmer og deres egen definisjon av ideologi, samt generell definisjon av hva en slik ideologi vil innebære.

Ansvarlig redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, forklarer hvorfor Nettavisen har en ideologitest og ikke en sakstest:

- Ideologi er det grunnleggende for alle partier, og ved å lage en test om dette så styrer vi unna at vi alle har en del forskjellige oppfatninger om enkeltsaker. Denne testen viser hva du i utgangspunktet mener om det aller meste, sier Gunnar Stavrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere