RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvit iPhone 4 forsinket - igjen

Hvite iPhone 4 finnes i hendene på noen få, men Apple er ikke fornøyd nok med kvaliteten til å sende den ut i butikkene.
Hvite iPhone 4 finnes i hendene på noen få, men Apple er ikke fornøyd nok med kvaliteten til å sende den ut i butikkene. (Geek.com)
Sist oppdatert:
Og nå vet vi kanskje hvorfor.

[Mobilen.no]: Når Apple lanserte iPhone 4 i juni skulle mobilen komme i to farger: sort og hvit. Men den hvite utgaven har vært som sunket i jorden.

Først ble vi fortalt av Apple at det skulle bli mulig å bestille hvite iPhone 4 i juli. Siden ble vi fortalt at den var ytterligere utsatt, på ubestemt tid.

Les også: Test av iPhone 4

Et lite håp glimtet for de ventefulle når det tidligere denne uken dukket opp bestilingsknapper i Apple Store for den hvite iPhone 4, men dette viste seg å være en glipp.

Apple sier nå at den hvite utgaven først vil komme i butikkene våren 2011 – nesten ett år etter den først ble annonsert.

– Vi beklager at vi må skuffe kundene som venter på den hvite iPhone 4, forteller talskvinne for Apple, Trudy Muller, til Reuters.

Ingen forklaring
Apple har ennå ikke kommet med noen forklaring på hvorfor selskapet har så store problemer med å levere en hvitmalt iPhone 4. Hvite utgaver av telefonen har blitt sett i det offentlige, blant andre av Geek.com. Det finnes også en rekke videoer av hvite iPhone 4.

Tidligere i år ble det spekulert i at det var rent kosmetiske årsaker, nemlig  at Apple ikke fikk den hvite fargen på menyknappen til å matche med resten av telefonen.

Nå presenter nettstedet Cult of Mac en mer alvorlig forklaring. Nettstedets kilde i Apple hevder at kameraet i hvite iPhone 4 tar blasse og utvaskede bilder. Årsaken skal være at de hvite dekslene slipper inn for mye lys. Dette skal være spesielt problematisk når man bruker blitsen.

Det er ikke funnet noen enkel løsning for å dekke til kameralinsen, hevder kilden, og derfor er man tvunget til å redesigne hele innsiden av telefonen. Apple har ikke kommentert påstandene, så det forblir spekulasjoner. Men det er liten tvil om at en forsinkelse på nesten ett år skyldes noe mer alvorlig enn et kosmetisk problem.

For sent
Det kan for øvrig påpekes at Apple pleier å lansere en ny iPhone hver juni. Sitter du på gjerdet for å kjøpe deg den hvite iPhone 4, ser det altså ut som du like gjerne kan vente på iPhone 5. 

Les også: Dette vet vi om iPhone 5

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere