RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock)

Hvitvin til helgen

Sist oppdatert:
Friskt og rettferdig fra Sør-Afrika.

(SIDE2): Thandi Chardonnay Chenin Blanc 2009, Sør-Afrika
(# 80512, kr 100, 80) Poeng: 84

Helt lysgul på farge. Floral aroma med duft av eple og sitrus. Frisk og fruktig på smak, fin syre og god ettersmak av frukt og lett mineralsk avslutning. Servers godt avkjølt til fiskemiddagen, grillet kylling, eller som kosevin i solen.

Vinen er laget på Chardonnay og Chenin blanc.

Rettferdig vin
Thandi Wines ligger i Elgindalen i vinområdet Western Cape, 70 kilometer nordøst for Cape Town. Dalen er frodig med et middelhavsklima hvor det ikke blir for varmt om sommeren, og regnfullt og fuktig på vinterstid - perfekt for blant annet Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon blanc.

Vingården var den aller første vingården i verden som ble med i Fairtrade-avtalen, som betyr at produktet er dyrket og fremstilt under strenge etiske krav. Thandi er også Sør-Afrikas aller første landbruksprosjekt innenfor Black Economic Empowerment (BEE), hvor det er 250 gårdbrukere som eier driften sammen. Vin- og fruktgårdene under Thandi-initiativet er det største kollektive bedriften eid av svarte i Sør-Afrika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere