Gå til sidens hovedinnhold

Hvor ble det av Jennifer Grey?

Hun ble stor med filmen "Dirty Dancing". Men hvorfor ble hun ikke den store stjernen som spådd? Vi gir deg faktaene om mislykkete plastiske operasjoner og brutte forlovelser.

80 tallet var tiåret da alle på film måtte kjempe mot alle odds. Enten det var å bekjempe fremtiden ved å dra tilbake til den eller å kverke små hårete gremlingser. Men Jennifer Grey var jenta som viste at man trengte ikke være den kuleste i klassen for å vinne helten.

For i 1987 kom filmen "Dirty Dancing" med Patrick Swayze som den hete mambolæreren, Johnny Castle og Jennifer Grey som den litt keitete ungjenta, Frances 'Baby' Houseman. Vi lærte oss kjapt at det å være på familieleir i USA er ikke langt unna det vi kaller campingvognferie her i Norge. Og vi vet at mye kan skje på sånne ferier.

For Baby lengter etter å være dansepartneren til råe Johnny Castle. Mot alle odds, en abort, mye undertrykt seksuell frustrasjon og moraliserende foreldre klarer hun til slutt å fange alles oppmerksomhet.

Og vi elsket henne for det. Vi overså rare sekvenser som f.eks når Johnny i den hjerteskjærende finalen sier at han har laget dansesteg kun for Baby og ham. Men straks etter Babys ankomst hiver 40 andre par seg med på koreografien.

Vi overså det glatt, for vi ønsket henne så vel. Vi var jo alle litt "Baby".

Første gang vi så Jennifer Grey her i Norge var i filmen " Ferris Bueller's Day Off" fra 1986 hvor hun spilte Jeanie Bueller (søsteren til Ferris). Men etter den storslagne suksessen med " Dirty Dancing" tok det ikke helt av for henne.

Hun ble mer kjent for sine forlovelser med Matthew Broderick og Johnny Depp enn sin skuespillerkarriere. Hun var med i flere tv-filmer av ymse slag.

Men på tidlig 90-tallet skjedde det som satte siste spiker i karrieren hennes. En mislykket neseoperasjon forandret hennes utseende drastisk. Faktisk så drastisk at flere av hennes nærmeste venner ikke gjenkjente henne.

Påfølgende operasjoner kunne ikke rette opp skaden. Jennifer Grey har siden 90-tallet vært med i blant annet filmen "Bounce" med Gwyneth Paltrow og Ben Affleck.

Hun er i dag husmor og sammen med Clark Gregg. Han er aktuell i filmen " The Human Stain" med blant andre Nicole Kidman. Sammen har de datteren, Stella på 2 år.

Neste ut: MC HAMMER

Vi vil vite hva du husker best fra tiden rundt "Dirty Dancing" ?:

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley